Orange publica lista inscrierilor pentru concursul de aplicatii

Am scris acum ceva vreme despre concursul de aplicatii pentru iPhone initiat de Orange, un concurs dotat cu premii foarte mari care ar fi trebuit sa scoata la iveala cele mai bune aplicatii pentru iPhone facute de developerii romani. Astazi Orange a publicat lista incrierilor pentru concurs, lista care include 100 de aplicatii si poate fi vizualizata integrat pe site-ul Orange. Sunt destule aplicatii interesant acolo, unele foarte utile cum ar fi Scoala de Soferi, Codul Fiscal 2010, Public Transport Bucharest, dar si unele care din punctul meu de vedere nu au prea multe sanse la castigarea vreunui premiu, iar un bun exemplu in acest sens este aplicatia Radio Manele.

In curand Orange va permite vizitatorilor sa voteze aplicatiile favorite si atunci va fi cu adevarat interesant de vazut care aplicatii au mai multa “tragere” la public. Voi ce aplicatii din lista aia ati vota?

24 COMENTARII

  1. Codul Fiscal, Network Tools, roRadio, Radio Manele, roOrtodox, roLoto, roUtil, roValuta, roTaxi si probabil altele care sint inscrise de Codesignum incalca regulamentul care specifica “Nu pot participa la concurs dezvoltatorii de aplicatii inscrisi in programul iPhone Developer Enterprise Program si firmele ale caror domeniu exclusiv de activitate este dezvoltarea de aplicatii pentru telefoanele mobile “

  2. Wrong Victor, foarte wrong. Codesignum NU se incadreaza in aceste 2 categorii de firme care sunt excluse prin regulament. Dar deh, se putea sa te abtii sa fii roman !?

  3. DACA ati citi un pic informatiile PUBLICE de pe Internet, ati vedea ca o firma inscrisa in “iPhone Developer Enterprise Program” NU poate publica aplicatii in Appstore. Poate doar dezvolta aplicatii in-house. E chiar atat de simplu! Ca sa nu mai zic ca nu se uita Apple pt acest program la orice firmulita din tara asta obscura…

    “Deploy proprietary, in-house applications to authorized users in your company, the iOS Developer Enterprise Program is available to companies with 500 or more employees and a Dun & Bradstreet number.”

    Pentru cei interesati sa si citeasca, nu doar sa vorbeasca dau si un link cu un mic comparator intre programele de developer. Mai “mura in gura” de atat nu pot, sorry 🙂
    http://developer.apple.com/programs/ios/enterprise/

  4. @Victor : persoana fizica/persoane fizice de cetatenie romana sau persoana juridica cu sediul in Romania, recunoscut de Apple, Inc. ca dezvoltator de aplicatii pentru iPhone, inregistrat in cadrul programului iPhone Developer Program/ Individual, iPhone Developer Program/Company sau iPhone Developer University Program
    E specificat in regulament ca persoanele juridice pot participa deci asta implica automat si firmele, so …

  5. este vorba despre “firmele ale caror domeniu exclusiv de activitate este dezvoltarea de aplicatii pentru telefoanele mobile ” si nu de Enterprise Program. Te sfatuiesc sa te abtii de la comentarii istete sau sa deviezi discutia pe care o inchei definitiv cu o intrebare

    ce alte aplicatii mai face Codesignum? daca mai sint si altele imi retrag cuvintele

  6. sau poate sint secrete si nu sunt publicate pe site-ul vostru.

    oricum, succes cu radio manele! cu siguranta nu se poate compara nimic cu ea si va castiga voturile detasat

  7. Daca firma lor nu are ca obiect exclusiv de activitate dezvoltarea de aplicatii pentru iPhone atunci nu e problema si presupun ca asta vroia sa spuna Cristian Ivan.

  8. Victor, nota 2, treci la colt.

    Ar trebui un test de inteligenta simplu, gen 1+1=? ca si captcha pt comentarii pe aici….

    Victor, acum asa..cu cuvintele tale, ca sa intelegi si tu: Codesignum mai face si aplicatii ale unor principii clasice, cum ar fi “un stomac plin face un om fericit, deci da-i fasole cu ciolan si va conduce tractorul pe toata tarlaua”.

    Serios vorbind, grea pare sireaca limba romana… trebuie buline explicative peste tot.

  9. Din pacate Ivan sufera de boala clasica a romanului, grandomania…atitudinea lui Zeus fata de muritorii de rand..si bineinteles glume pe care i le faceau profesorii la scoala, care l-au marcat (test de inteligenta 1+1=?) esti un loser prin atitudinea ta indiferent ce job ai…

  10. @Cristian Ivan, in cazul in care esti parte componenta din Codesignum, atitudinea ta lasa mult de dorit. Se stie de cand lumea si pamantul, katerinka este sport olimpic prin zonele noastre mioritice. Tu (in cazul in care faci parte din Codesignum), dai dovada de totala lipsa de profesionalism. Agresivitatea in exprimare, accesele de superioritate nu-ti fac cinste, ba din contra si stii prea bine ce vreau sa spun.

    Si totusi .. RadioManele.. wtf?… no comment.

    PS: Indiferent ca Victor avea dreptate sau nu, in ceea ce spunea. Puteai sa explici totul intr-o maniera calma si profesionista. Nu cu “cocalarisme” si accese de Dala iLama.

  11. E pierdere de vreme pentru ca vezi ca nu iti merge. Ai incercat sa intri pe fir si sa salvezi pielea firmei tale in fata comunitatii iPhone, dar prin comportamentul tau ai dat cu batul in balta. Nu am nimic cu tine, nu ma intereseaza daca este eligibila inscrierea la Orange, dar asta e adevarul, asa ca vorba aia: lasa-ne.

  12. @Cristian Ivan, “OK, e pierdere de vreme. Sa fiti iubiti.”, probabil ca asa este, din partea ta. Nu uita ca noi suntem niste potentiali clienti. Noi fara voi putem trai foarte bine, oferta este vasta si variata. Voi, pe de alta parte aveti nevoie de noi pentru a va vinde produsele, altfel intr-adevar ar fi “pierdere de vreme”. Eu inteleg ca societatea romaneasca este putreda si mucegaita, respectul este ceva de domeniul fantasticului .. etc

    Dar, pe viitor, gandeste-te bine. Si cei pentru care “1+1=?” ar trebui sa fie un test pentru a posta aici, sunt tot potentiali clienti. Nu suntem toti la fel. Unii sunt mai inzestrati decat altii in “ale inteligentei”. Desi in cazul de fata, chestia cu testul de inteligenta este pur si simplu rautate, nu-si are alta acoperire. Nu uita totusi ca si acele persoane pentru care “1+1=?” poate reprezenta o ecuatie mai mult decat dificila, sunt POTENTIALI CLIENTI. Trateaza-i cu un minim de respect.

    PS: Nici pe mine nu ma intereseaza daca inscrierea voastra in concurs este eligibila sau nu. In fond si la urma urmei, de ce am face atat caz de o problema ce nu iese cu nimic din tiparul realitatii cotidiene. M-a deranjat in schimb atitudinea ta. In fine, tu stii ce ai de facut pe viitor. Ca sa te citez. Sa fii iubit dragul meu!