Cat ar costa iPhone 4 fara abonament la Orange

Desi oficial Orange nu a dat vreun detaliu in legatura cu disponibilitatea terminalului iPhone 4 “la liber”(adica fara contract), in ziare au aparut diverse stirei care vorbesc despre pretul terminalului fara abonament. Initial a fost vorba despre stirea aceasta in care ni se spunea ca terminalul va costa aproximativ 4500 lei insa in final s-a dovedit a fi totul fara nici nu fel de suport pentru ca terminalul este disponibil doar la abonament. Astazi a aparut o alta care este ceva mai aproape de realitate si indica faptul ca iPhone pretul terminalului iPhone 4 “la liber” ar fi de:

  • 3000 lei – iPhone 4 16GB;
  • 3500 lei iPhone 4 32GB.

Aceste 2 preturi se bazeaza cel mai probabil pe informatiile oferite de magazinul online Orange care afisa pretul cel mai mic si pretul cel mai mare pentru feicare model de iPhone. La iPhone 4 16GB pretul cel mai mic era 169€, pretul maxim era 697€ si la iPhone 4 32GB pretul maxim era undeva peste 800€. Deci daca ar fi fost disponibil “la liber” iPhone 4 16GB ar fi urmat sa coste minim 700€ conform datelor oferite de magazinul online Orange. Un pret destul de mare, poate prea mare pentru Romania.

22 COMENTARII

  1. Nu, la liber insemnand fara abonament. Eu nu stiu de ce “la liber” va suna a decodat cand exista termenul decodat. Eu din totdeauna am stiu ca “la liber” in Romania inseamna telefon achizitionat fara abonament.

  2. eu cand l-am comandat online am vazut ca nu exista la liber,numai cu abonament nou sau cu prelungire contract.
    la liber inseamna cel mai mic abonament pe 12 luni,eventual platit in avans iar apoi ceruta decodarea,asta ar fi singura solutie(la liber) si 4×12 = 48euro in plus fata de pretul lui 697 si 822 euro pentru 16 respectiv 32gb.

  3. Daca il iei de la Orange “la liber” este codat pe orange, asa mi-au dat 3G-ul cand aparuse. “la liber” inseamna doar ca nu ti-l iei cu abonament, nu si ca este decodat.

    A.. daca ai decodare gratuita atunci e mai bine.

  4. Asa e …e prea mare pretul avand in vedere k am un prieten care le aduce cu 2400 ron neverloked si 2200 ron unlocked…as prefera mai bn sa iau de la el decat de la orange…

  5. cum sa fie bine 3000 RON? il cumperi cu 2600 in tarile supra dezvoltate UK FR GE si lista e mare…astia is bolnavi? nu a fost deajuns “nu mai ai mult de asteptat” si a trecut 3 luni…preturile is exagerate pt romania

  6. este id ul meu…o sa va dau id ul lui sa vb voi cu el despre pret….apropo cere un avans de 100 eur si restul la predare…cere banii astia pt k sa fie sigur k il luati k nu vrea sa dea comanda si apoi sa ramana cu telu…

  7. Nu stiu cum e cu iPhone, dar cand mi-am luat HTC Touch HD de la Vodafone, mi l-au decodat pe loc, au sunat la Bucuresti, au zis IMEI-ul terminalului si atat. Acum il folosesc cu orice operator fara probleme, normal

  8. @Victor (Chisinau) …e vorba de un unlock oficial..ti-l face gen factory unlocked..adica nu mai stai cu ultrasnow..si 6-8 euro sunt multi bani pt un unlock.