Prima Pagina Apple iOS 4.2 beta 2 administreaza mult mai bine memoria RAM

iOS 4.2 beta 2 administreaza mult mai bine memoria RAM

iOS 4.2 beta 2 a fost lansat aseara pentru developeri impreuna cu iTunes 10.1, insa ceea ce ne intereseaza pe noi se rezuma la imbunatatirile aduse modului in care iOS 4.2 beta 2 administreaza memoria RAM a iDevice-urilor. In graficul de mai sus aveti o comparatie facuta intre iOS 3.2.2 si iOS 4.2 beta 2 pentru tableta iPad, mai exact nivelul de memorie RAM libera cat tableta statea idle, in timpul navigarii pe internet sau in timpul navigarii pe internet si a vizualizarii unui clip video pe YouTube. Observati a in medie iOS 4.2 beta 2 tine cu 25% mai putin RAM ocupat, iar asta e un mare mare avantaj pentru tableta care are doar 256MB RAM si va face multitasking odata cu lansarea noii versiune de iOS.

Daca Apple a reusit sa faca aceste modificari pentru tableta iPad, atunci e foarte probabil ca ele sa existe si in versiunile de iOS pentru iPhone/iPod Touch, iar asta va avea o importanta majora in principal pentru posesorii de iPhone 3G si in secundar pentru cei de 3GS. Sincer sa fiu ma mir ca Apple si-a dat interesul sa faca asemenea imbunatatiri de performanta avand in vedere ca in ultimul an nu s-a prea obosit sa lucreze in acest domeniu si la fiecare lansare de terminal nou vechile au cazut in derizoriu datorita performantelor scazute pe noua versiune de iOS.

 • cashix

  Asta e o veste buna,chiar daca iphone-ul meu are 512 ram 🙂

 • MSlv

  ce noroc pe capul nostru ca iPad are doar 256 mb ram. Apple nu își permite nici un pas greșit cu iPad pentru a opri avalansa de androizi ce urmează sa fie lansată… iar asta înseamnă optimizari care probabil se vor simți si pe 3GS si mai ales pe 3G cu ai lui 128 mb ram.

 • dorinzanfir

  Subscriu la parerea ta MSIv,chiar daca iphone 4 are 512 ram probabil cu noile aplicatii cantitatea de ram libera se va reduce-daca imbunatatirea se traduce in 25%,ce pot sa spun e o chestie super!

 • claudiu

  nu am mai inchis app de 3 zile… si merge perfect(iphone4)

 • pcman

  Eu pe grafic vad o copmaratie intre Beta 1 si Beta 2.
  De ce zici ca este vorba de o comparatie facuta intre iOS 3.2.2 si iOS 4.2 beta 2?

 • S37hhhh

  …iar cum 3.2.2 nu are multitask…

 • Gabi

  Am instalat iOS 4.2 beta 2 pe iPhone 3G, si se misca mai bine decat 4.1

 • cashix

  ar face super sa administreze si consumul bateriei mai bine 🙂

 • Pingback: iOS 4.2.1 a optimizat modul in care aplicatiile gestioneaza memoria RAM()