Cate terminale iPhone 4 s-au vandut in Romania?

A trecut mai bine de o saptamana de zile de cand Orange Romania a lansat oficial terminalul iPhone 4 in Romania si multi se intreaba oare cate terminale au fost vandute in tarisoara noastra aflata in plina criza. Am vazut ca unii dintre voi au facut cateva calcule raportand numarul de terminale la numarul de locuitori ai tarii si nu stiu daca asa calculculeaza distribuitorul stocul pentru Romania, insa nu mi se pare a fi o metoda corecta de estimare. Am aflat recent ca Orange Romania ar cumpara terminalele iPhone 4 de la un distribuitor Apple, deci nu direct de la companie iar asta ar putea fi un motiv pentru pretul mare la care poate fi gasit iPhone 4 la noi.

Pana acum Orange a avut 2 loturi de terminale iPhone 4, ambele vanzandu-se la doar cateva ore de la deschiderea comenzilor in magazinul online/disponibilitatea in magazine. Pentru calcularea vanzarilor trebuie luate in considerare vanzarile din Orange Shop-uri, din magazinul online dar si cele facute catre clientii cheie. Parerea mea este ca pana acum Orange a vandut intre cateva sute si cateva mii(pana  in 3000) de terminale iPhone 4, insa cifre oficiale nu am si nu cred ca Orange a dezvaluit cuiva statistici privind vanzarile.

Multe sau putine, terminalele iPhone 4 au fost totusi disponibile si Orange chiar isi da intereseul in a le aduce, altfel ieri telefonul nu ar fi fost disponibil in magazinul online. Pana la aparitia noului stoc va felicit pentru achizitia facuta si celor care inca asteapta le recomand sa aiba putina rabdare.