FIFA 11: O capodopera grafica cu gameplay oribil

FIFA 11 lansat de EA Games saptamana aceasta este din punctul meu de vedere pe locul 1 la capitolul grafica daca e sa vorbim despre jocuri de fotbal din AppStore. Un joc de aproape 900 MB compatibil cu cele mai “puternice” terminale Apple la un pret de doar 4€ ar putea reprezenta la prima vedere un adevarat chilipir. Din pacate sub aceasta “mica minciuna” se ascunde cu totul altceva, un joc care nu merita nici un ban in momentul de fata si in cele ce urmeaza va voi explica de ce.

EA Games a ales sa lanseze acest joc doar pentru iPhone 3GS/4, iPod Touch 3G/4G si iPad deoarece doar aceste terminale puteau rula jocul in forma sa actuala. Terminalele cu “ecran retina” si tableta iPad au o grafica deosebita careia eu ii acord nota 10, insa care in final reprezinta unul dintre principalele motive pentru care jocul merita nota 2 ca si functionalitate. Am avut ocazia sa il joc ieri si sincer sa fiu imi pare foarte rau sa va anunt ca nu e jucabil nici pe iPhone 3GS nici pe iPhone 4. Jocul in sine este extrem extrem de prost optimizat deoarece scenele cu multi jucatori sau cele in care portarul degajeaza o minge ruleaza foarte greu chiar si pe iPhone 4. Daca faceti greseala de a activa macar una din optiunile floating joystick sau large joystick atunci puteti sa va luati la revedere de la posibilitatea de a juca normal. FIFA 11 nu e jucabil in starea actuala deoarece exista un lag destul de mare intre actionarea unei comenzi si executarea ei de catre jucator iar asta se datoreaza proastei optimizari a motorului grafic si experienta jucatorilor se reduce doar la nervi si frustrare ca o companie precum EA Games nu e in stare sa scoata un joc normal.

Nu stiu daca voi ati avut aceeasi experienta cu FIFA 11, insa eu cu un iPhone 4 jailbroken si iOS 4.0.1 instalat nu pot juca acest joc in conditii normale.