Noua solutie de jailbreak NU va functiona cu toate terminalele, dar este untethered

Aseara cei de la Chronic Dev Team au anuntat data la care solutia de jailbreak va fi disponibila pentru download si desigur ca toata lumea era bucuroasa ca isi va putea folosi din nou terminalul. Din pacate la scurt timp dupa acest anunt au venit si primele clarificari in legatura cu noua solutie de jailbreak, mai exact vorbim despre terminalele pe care vom putea folosi aceasta noua solutie. In primul rand, noua solutie de jailbreak va functiona DOAR pe urmatoarele terminale :

  • iPad;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G;
  • poate si AppleTV.

Cei de la Chronic Dev Team spun ca exploit-ul descoperit de ei nu functioneaza cu alte terminale pentru ca pur si simplu nu poate exploata aceasta vulnerabilitate si pentru vechile versiuni de iPhone/iPod Touch. Daca aveti un iPhone 3G/3GS sau un iPod Touch 3G atunci nu veti putea folosi aceasta solutie de jailbreak. Dev Team va lansa PwnageTool zilele acestea si vom vedea atunci ce fel de compatibilitate are aceasta aplicatie, insa probabil 3GS-urile cu bootrom nou si iPod Touch 2G/3G-urile cu bootrom nou vor ramane fara jailbreak deocamdata.

Pe de alta parte exista si o veste buna, solutia de jailbreak va fi untethered, adica nu va fi nevoie sa refacem jailbreak-ul atunci cand resetam aparatele. Stiu ca multi dintre voi vor fi nemultumiti, insa din pacate aceasta este situatia in momentul de fata.

UPDATE: Cei cu iPod Touch 2G(bootrom nou) pot face tethered jailbreak pe iOS 4.1 cu acest tutorial.