Tutorial: Jailbreak iPad, iPhone 3GS/4 si iPod Touch 4G cu greenpois0n pe iOS 4.1

greenpois0n a fost lansat acum cateva minute de catre Chronic Dev Team si iata ca acum aveti primul tutorial de jailbreak pentru acest nou program. Cei de la Chronic Dev au reusit in doar 2 zile sa implementeze exploit-ul lui geohot in solutia lor de jailbreak asa ca SHAtter va fi salvat pentru iOS 4.2, insa aceasta implementare a adus compatibilitate si cu alte terminale decat cele initial anuntate. greenpois0n functioneaza DOAR pe iOS 4.1 si este compatibil cu :

  • iPhone 4
  • iPhone 3G S
  • iPod touch (4th Generation)
  • iPod touch (3rd Generation)
  • iPad

Si in curand :

  • Apple TV (2nd Generation)
  • iPod touch (2nd Generation)

Deocamdata greenpois0n este Windows only insa versiunae pentru Mac OSX este pe drum si va fi disponibila zilele urmatoare. Daca aveti nevoie de decodare va reamintesc faptul ca pentru baseband-ul din iOS 4.1 nu exista o solutie de decodare asa ca asteptati pana cand va fi lansat PwnageTool pentru a putea face update la iOS 4.1.

Daca aveti un iPhone 4 si doriti sa ii faceti decodare atunci puteti urma acest tutorial pentru a face update la iOS 4.1 fara update de baseband. Daca il urmati indeaproape veti reusi! Testat de mine.

UPDATE: A aparut versiunea RC3 si se pare ca functioneaza fara probleme.

Acestea fiind zise, iata cum puteti face jailbreak pe iOS 4.1 folosind greenpois0n :

Pasul 1

Descarcati greenpois0n de aici : [download id=”91″]

Pasul 2

Conectati telefonul la PC, inchideti-l si introduceti-l in DFU Mode.

Puteti urma instructiunile din greenpois0n sau daca nu iata cum puteti introduce un telefon in DFU Mode :

Inchide telefonul tinand apasat butonul Sleep/Wake pana iti apare mesajul care te intreaba daca vrei sa inchizi telefonul, apoi slide ca sa il inchizi.

DFU

Dupa ce se inchide telefonul, asteapta 5 secunde apoi apasa simultan pe butoanele Home si Sleep/Wake ca in poza de mai sus timp de 10 secunde, apoi da drumul butonului Sleep/Wake si tine apasat inca 10 secunde doar butonul Home si daca iTaunes deschis iti va afisa mesajul de mai jos.

1351

IMPORTANT!!!

Ecranul telefonul trebuie sa fie complet negru, pe ecran aveti afisata imaginea de mai jos inseamna ca telefonul nu este in DFU Modeci in Recovery Mode.

Daca urmand acest tutorial ecranul telefonului tau este complet negru si esti sigur ca stii ce faci, poti incepe procesul de restore.

Pasul 3

Dupa ce ati introdus telefonul in DFU Mode apsati butonul Jailbreak pentru a incepe procesul de jailbreak.

Telefonul va intra in Recovery Mode si va incepe jailbreak-ul iar asta va dura 1 minut, insa cand va termina veti avea afisat butonul Quit in fereastra greenpois0n si va trebui sa apasati acel buton pentru a reseta telefonul.

Pasul 4

Dupa reset ar trebui sa intre in sistem si sa aveti iconita verde cu Loader in SpringBoard.

Pentru a instala Cydia conectati-va la internet, intrati in aplicatia Loader, bifati Cydia si instalati-o.