VLC Player pentru iPhone va fi lansat zilele acestea

Aplicatia VLC Player pentru iPhone este aproape gata pentru lansarea in AppStore la aproape 2 luni dupa cea pentru iPad. VLC Player este o aplicatie speciala care continue anumite codecuri(ce by default nu se regasesc in iOS) care permit vizionarea de filme in format divx si avi direct pe telefon fara a le converti in formatul mp4 acceptat de iTunes. Aplicatia pentru iPad a avut destul de multe probleme in rularea continutului video, insa developerii spun ca versiunea pentru iPhone nu va avea aceleasi probleme, ba mai mult va veni si cu cateva noutati :

  • Rularea filmelor ar trebui sa fie mult mai fluida deoarece developerii au imbunatatit „engine-ul” aplicatiei astfel incat acesta sa poata folosi toate resursele procesoarelor ARMv7 si A4 din iDevice-uri;
  • Filmele in format 720p nu ruleaza foarte bine datorita SDK-ului Apple care se pare ca impune anumite limitari;
  • Aplicatia functioneaza doar pe iPhone 3GS/4 sau iPod Touch 3G/4G pentru ca au indeajuns de mult ram si procesoare destul de capabile pentru a rula filmele;
  • Nu puteti folosi codecul din VLC pentru a vedea filme in browser;

Aplicatia va fi disponibila in AppStore in zilele urmatoare si eu unul sunt foarte interesat sa o testez. Cand apare va voi anunta printr-un articol.

Articolul precedentgreenpois0n RC3 disponibil si functioneaza!
Articolul următorlimera1n sau greenpois0n – care solutie de jailbreak e mai buna?
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.