Jailbreak-ul cu limera1n are drept rezultat o autonomie scazuta a bateriei?

Cititind acest topic am observat ca multe persoane de acolo se plang de faptul ca jailbreak-ul cu limera1n a dus la o scadere inexplicabila a autonomiei bateriei. Cautand putin pe Google am observat ca problema e destul de raspandita printre utilizatorii de iDevices : 1, 2, 3 si majoritatea celor care au raspuns acolo folosesc limera1n RC1b publicat de geohot acum 2 zile. Desigur ca in discutie s-a pus problema folosirii greenpois0n in detrimentul limera1n pentru a rezolva aceasta problema cu autonomia si persoanele de acolo lauda greenpois0n pentru faptul ca nu cauzeaza nici un fel de probleme cu bateria terminalului. Eu pe iPhone 4 am jailbreak facut cu greenpois0n si sincer sa fiu nu am observat un consum neobisnuit de ridicat in prima zi de folosinta, insa nici cu limera1n nu am observat vreo scadere a autonomiei bateriei.

In momentul de fata am limera1n pe iPhone 4 si greenpois0n pe iPhone 3GS si voi monitoriza statusul bateriei pentru fiecare dintre cele 2 terminale pentru a vedea daca 3GS-ul pierde 12% din baterie peste noapte asa cum spun unii de pe forumurile straine. Voi verifica sa vad si ce efect are folosirea greenpois0n asupra autonomiei bateriei insa sincer sa fiu nu stiu la ce sa ma astept. Solutiile de jailbreak afecteaza autonomia bateriei si instalarea anumitor aplicatii din Cydia duce la o scadere si mai mare avand in vedere ca anumite aplicatii ruleaza pe baza de mobilesubstrate sau alte patch-uri ce functioneaza constant in background.

Voi ati avut probleme cu autonomia bateriei dupa jailbreak?

58 COMENTARII

  1. Eu pe un 3GS cu limera1n pe 4.1 față de JailbreakMe pe 4.0.1 am observat o diferenta…. cu JailbreakMe pe 4.0.1 aveam o scadere de 1% / noapte si noaptea trecuta cu 4.1 cu limera1n am avut aproape 10% in aceleasi conditii, aplicatii, tweak-uri…

    PS: Jailbreak facut cu “new Device” (clean restore)

  2. @Ovi: Nu ma refeream la tine in mod special, ci in general. Si era o gluma 😉 Eu am avut o zi si jb cu greenpois0n , si restul zilelor cu limera1n. Nu am observat diferente. Dupa jb am dezinstalat limera1n si Cydia. Am instalat doar un patch din Cydia, nimic altceva.

  3. offtopic: cum va tine pe voi bateria iPhone-ului mai mult de o zi? eu am si acasa si la munca wireless…spamez twitter, cydia, ceva timp si prin install0us, un pic de app store 😛 si nu ma tine mai mult de o zi… am incercat tot felu de chestii de apps cu “battery tips” si tot la fel e… daca am usage 4-5 ore, pot ajunge la standby de 3-4 zile 😛

  4. Asa este 100%.limera1n mananca baterie la greu. Si la Iphone 4 am observat si la ipad. Maine o sa fac restore la ambele. Si eu am Instalat exact aceleasi aplicatii ca si inainte si se observa problema cu bateria.ps. Deleteplz ce Iphone detii? Ca la Iphone 3gs ozi, asa e dar la Iphone 4 doua

  5. Am intampinat aceeasi problema cand am facut la jailbreak la 4.0 cu Snowbreeze.
    Imi consuma 20% din baterie noaptea.

    @ovi Vezi daca iti arata la Settings>General>Usage aceeasi perioada pentru Stand By si Usage (Mie asa imi arata).

  6. Am iphone 4 de 16gb iOS 4.1 jailbreak lamera1n si unlocked… m-a tinut azi 6 ore de folosire efectiva si si 16 si 15 min in standby… l-am folosit normal, adica am stat pe net, vorbit la tel, videocall pe messenger vreo 15-20 min, jucat cut the rope cam 1 ora, modern combat cam 40-50 min pe net, fifa cam 30 min, skype pornit in background… cel mai mult consuma modern combat 2… nu stiu ce sa zic.. ar fi misto sa apara o aplicatie care sa monitorizeze cam cat ai folosit o aplicatie in acea zi sa stii exact cum e cu usageul de baterie la iphone…

  7. Eu pe iPhone 4 am limera1n RC1, nu cu b la sfarsit. Daca opresc toate programele din background si las peste noapte cu bateria 100% dimineata am 98-97% si by the way 3G-ul nu-l opresc niciodata. Deci parerea mea e ca se comporta f ok. Greenpois0n nu l-am incercat.

  8. Eu de 2 ani de cand fol iphoneu nu am dat importanta la baterie pentru ca pun infiecare seara cqnd ajung acasa iphoneu la incarcat

  9. Iphone 3GS – Jailbreak cu limera1n. Telefonul a fost tinut cu airplane mode on si doar SBsettings instalat cu MobileSubstrate. Scaderea bateriei cu telefonul in standby pe o perioada de 7 ore a fost de 3%.

  10. De la 4.0 la 4.1 pot spune chiar cu JB prin limera1n parca bateria tine mai mult, cert este ca 4.1 parca e facut special ca bateria sa fie optimizata la maxim. Am iphone 4.

    La aproape 90 minute de vb aproape continuu la telefon a scazut bateria la 88-90% ceea ce mi s-a parut super!

  11. am facut jb cu limera1n si bateria nu ma mai tine mai mult de 36 ore.iphone4 ios 4.1.conditii normale de folosire.si nu pot dezinstala aplicatia limera1n

  12. @KINGUS: Foloseste Cydelete din Cydia si vei putea dezinstala din springboard limera1n.

    Eu am folosit limera1n RCbeta 3 pe IP4/4.1 si ma tine cam 36 de ore bateria cu un usage de @4 ore.Am multe applicatii din Cydia instalate, cam vreo 5-6 ce folosesc mobilesubstare, deci ruleaza in permanenta in background si cred ca e acceptabil.Inainte de jailbreak tot la 4 ore usage bateria ma tinea putin peste 48 de ore.

  13. Dap are mare legatura cu bateria … eu il las peste zi … e doar conectat la wireless si seara e gata … deci practic nu-l folosesc deloc … ce pot sa fac?

  14. Salut. Si eu am observat un consum mai mare al bateriei pe un iphone 3GS cu 4.1 dupa jailbreak cu limera, ultima versiune. Astazi ii fac un restore si jailbreak cu greenpoison. O sa va tin la curent cu rezultatul dupa cateva zile.

  15. Tocmai am testat asta. Lam pus seara cu 100 si după 6 ore ore aveam 93.lam mai lăsat cu alarma si ii dădeam amânare din când in când si după încă 2 ore aveam 65. Astea in condițiile in care am 3G pornit si wifi conectat mereu. Mi se pare ca se duce mult mai repede ca la 3.1.3 cu spirit, cât aveam înainte (95 ramanea maxim înainte). Ce as putea sa fac fata a fi nevoit sa apelez la rezulte?pot face cu greenpoison peste limera1n? Am uitat sa zic ca acum am 4.0.1

  16. eu am un 3GS cu iOS 4.1 pe el…aseara l-am incarcat la 100% inainte sa ma culc (adica pe la 12)…si de dimineata (la 10 jumate acum) l-am gasit la 95%…am facut jailbreak cu limera1n versiunea 4 beta parca…iar pe tel am 2 foldere pline cu jocuri, 2 foldere pline cu aplicatii + altele (gen radio, facebook etc) si a stat si conectat la wi-fi toata noaptea…deci nu stiu ce sa zic…mie nu mi se pare ca limera1n a afectat in vreun fel autonomia…oricum bateria ma tine cam 1 zi in conditii normale 🙂

  17. eu am facut jailbreak cu limera1 pe un 3gs 4.1 ….bateria ma tine tot cam 2 zile daca nu ma joc si o zi daca joc froggy jump :))

  18. Am o nedumerire:
    Am 4.1 JB ipod touch 3G cu limera1n si ce am downloadat prin installous, doar aplicatiile mi le transfera in PC prin itunes, jocurile nu le transfera. Am 5 jocuri (scrabble, talking larry, worms, rock band si dirt bike) si nu vrea sa le transfere.
    Stiti cumva de ce?

  19. Zaone eu amfacut jailbreak cu limera1n si chiar mi s-a parut ok, se misca foarte bine tel. Astept parerea ta, crezi ca tine mai mult bateria daca fac jailbreak cu greenpois0n? Mie sincer mi s-a parut o inbunatatire fata de 4.0.1. Astept raspunsul tau. Mersi.

  20. Sunt perfect de acord cu tine, astept raspunsul tau cand afli, pana atunci raman tot la limera1n. Mersi mult. Imi place foarte mult site-ul tau, intru chiar si de mai multe ori pe zi pe el, am aflat foarte multe informati, esti tare, sa ramai tot asa.

  21. Re tuturor . Zaone dupa cum am vb si ieri se pare ca nu merge sa fac JB la Ipod 3g 8gb cu limera1n sau greenp0ison . Azi am luat alt ipod de la un prieten si la fel .
    Ontopic:Si eu am facut jb pe un 3gs codat pe orange franta. Nu am sim de decodare si am probleme cu bateria decand cu jb . L-am lasat toata noaptea la incarcat si dupa vreo 10 min de jucat raman cu 80% baterie . Sa fac jb cu greenp0ison ? Nu as vrea sa il blochez iar si sa umblu de colo colo sa mi-l decodez .

  22. Deci sigur pot sa fac JB fara sa raman cu el blocat ? Daca ii fac restore inainte sa fac JB atunci nu mai am ce sa fac ca raman cu el blocat .

  23. Cand am cumparat iphoneu era 5.14.03 pe 4.0.2 si am incurcat softurile intre ele si am facut update la 4.1 … Asa am ajuns la 4.1 . Acum e cu limera1n jb pe 4.1 si parca tine mai putin bateria.

  24. Zaone aplicatia ta din cydia mananca destula baterie 🙂 … mai ales ca isi face push de 2 chiar 3 ori la unele posturi… daca aveti push activat pentru toate aplicatiile care “si” folosesc push sa nu aveti pretentiiii sa va “si” tina bateria… dezactivati celular data si wi-fi si va tina o saptamana… 🙂

  25. @zaone: “Doar restore si jailbreak iar cu greenpois0n mai poti face. Daca aplici un jailbreak peste celalalt vei avea sigur probleme.”

    Deci eu am aplicat peste limera1n , greenp0ison, si nu s-a intamplat chiar nimic, chiar mi se pare ca merge mai bine :))

  26. Are you sure? Nu a inceput sa scoata fum ? 😀 Atunci probabil e de la faptul ca folosesc acelasi exploit. In general daca aplicati 2 solutii de jailbreak pe acelasi iOS ajungi in Recovery Mode.

  27. Sper sa primesc un raspuns daca stie cineva:

    Se poate instala un program la ipod touch 3G ca sa arate “data Usage” ca si la Iphone ?

  28. @zaone
    Eu ma refer la acel “Usage” din setari la iPhone, unde pot selecta procentajul bateriei.?
    Intelegi?
    Se poate instala asa ceva si pe ipod?

  29. Salut. Pe un iphone 3GS, cu iOS 4.1, am avut jailbreak facut cu limera 1n, dupa care am observat un consum destul de mare al bateriei, asa ca am facut restore si jb din nou cu greenpoison. Rezultatul e acelasi. Se consuma bateria in no-time.. De ex peste noapte in aprox 8h s-au dus 11 procente, e drept cu wi-fi si 3g activat, dar totusi inainte de update, in acelasi regim de folosire consuma cam jumatate fata de cat consuma acuma. Bine ca nu merge cu benzina. Tocmai a anuntat Petrom-ul astazi o noua majorare. 🙂 Banuiesc ca de vina este jb si nu prea am ce sa fac.

  30. @zaone
    1. Ce sa astept? 🙂 sa se faca update ?
    2. Am avut JB cu limera1n si am facut restore sa vad cum e cu greenpois0n. Mi se pare caci cu greenpois0n manaca bateria mai repede decat cu limera1n.

  31. Zaone eu am incarcat telefonul full azi noapte pe la 2 si azi de dimineata cand m-am trezit pe la 10, procentul bateriei era de 100% in conditile in care pe la 9 am primit un telefon de 1 minut. Am avut totul inchis din multitasking, plus ca nu tin telefonul pe 3g decat atunci cand am nevoie de internet. Dupa parerea mea nu vad nici un consum aiurea din baterie, asa era si inainte de 4.1, chiar am observat o optimizare 4.1 , tine mai mult bateria cand folosesti functiile telefonului, oricare ar fii, inclusiv internetul. Asta e parerea mea, o astept si pe a ta cand aflii ceva. O zi buna.

  32. Din ce am cautat pe net , am tras concluzia ca, la ambele variante de JB (limera1n & GP) cam 20% din persoane se plang de o scadera clara la autonomia bateriei. Voi cei care ati testat ambele variante ce parere aveti ? Am citit zeci de posturi romanesti si straine si nu pot sa ma decid daca sa trec la fapte sau nu. Alta intrebare pentru cei care au facut asa ceva, revenind cu un restore , s-a remediat problema bateriei ? Utilizez un Iphone 4 cu IOS 4.1.