Mac OS X 10.7 Lion – Mac OS X iOS style

Asa cum se astepta toata lume, Apple a facut o scurta prezentare a viitoarei versiuni a Mac OS X 10.7 ce se va numi Lion si va veni cu o sumedenie de noutati foarte foarte interesante imprumutate de la fratele mai mic iOS. Parerea mea este ca Apple invata de la comunitatea iPhone, mai exact invata cum sa isi adapteze sistemele de operare astfel incat ele sa atraga cat mai mult noi clienti pentru hardware-ul existent. Cu Mac OS X Lion Apple incearca sa “reuneasca” Mac OS X cu iOS prin implementarea unor features care in momentul de fata se regasesc in versiunile jailbroken ale iDevice-urilor.

Apple va implementa in noul Mac OS X Lion un nou feature numit Mission Control care in esenta este un expose look pentru aplicatiile deschise in background, astfel ca veti putea avea o imagine de ansamblu pentru tot ce aveti deschis pe mac si folosind Magic Mouse-ul veti putea trece cu usurinta de la o aplicatie la alta cu un “gest” sau un click. Apple a imprumutat de la iOS “paginile” si acum toate aplicatiile instalate pe Mac-ul vostru vor fi foarte frumos ordonate in LaunchPad(denumirea pentru noua interfata dedicata aplicatiilor) care va permite totodata posibilitatea de a face foldere in exact acelasi mod precum iOS.

Eu unul am ramas surprins de prezentarea noului Mac OS X 10.7 Lion si sincer sa fiu abia astept lansarea din vara lui 2011.