Noul MacBook Air are 6 baterii

A devenit deja o traditie ca fiecare produs nou lansat de catre Apple sa fie dezmembrat de catre cei de la iFixIt si noul model de MacBook Air nu avea sa fie o exceptie, mai ales ca vorbim despre o noua generatie de MacBook-uri cu o structura interna mult modificata. Interesante de notat din micul teardown al celor de la iFixIt sunt urmatoarele lucruri :

  • Apple a modificat suruburile exterioare cu care este fixata carcasa noilor modele de MacBook, astfel ca pentru a desface un asemenea laptop va trebuie o surubelnita in 5 puncte. Se pare ca Apple nu doreste ca, chiar oricine sa aiba acces la partile interne ale MacBook-urilor;
  • stiti deja ca Apple a inlocuit hark disk-ul fizic cu un sistem de flash storage mult mai rapid, mult mai mic dar imposibil de schimbat decat daca il comanzi direct de la Apple. Noul sistem isi merita cu siguranta banii insa este o problema in plus daca se strica;
  • avand in vedere ca Apple nu mai foloseste hard disk-uri, spatiul din interiorul carcasei a devenit mult mai mare si a fost ocupat de 6 baterii separate fizic insa interconectate pentru a oferi puterea necesara de a sta 7 ore pe internet prin WiFi.

Astea sunt cele mai importante schimbari din noua generatie MacBook Air. Nu sunt multe insa combinate cu noul design, ecranele de rezolutie mare plus celelalte lucru marunte ma cam conving si pe mine sa ma gandesc la achizitionarea unui asemenea produs.