Push Notifications pentru FaceTime pe Mac OS X

Acum cateva zile Apple a publicat o versiune beta a aplicatiei FaceTime pentru Mac OS X pe site-ul sau si de atunci toata lumea incearca sa “disece” aplicatia pentru a vedea cum functioneaza si ce impact va avea asupra dezvoltarii sistemului de operare Mac OS X. Pana acum stim ca aceast aplicatie avea o problema grava de securitate care a fost rapid remediata, insa acum aflam ca ea ar putea deschide calea catre implementarea notificarilor de tip PUSH in viitoarele versiuni ale Mac OS X. Un site din Germania a descoperit in codul sursa al aplicatiei ca aceasta se conecta destul de des la serverele Apple pentru a verifica ceva insa initial nu se stia despre ce anume e vorba.

Little Snitch told me from time to time that \”apsd-ft\” wants to establish a connection with an Apple server (for example 7-courier.push.apple.com). As far as I can see, apsd-ft stands for \”Apple Push Service Daemon – FaceTime\”. So I dug a bit deeper. There are also some new launch agents in ~/Library/LaunchAgents like com.apple.apsd-ft.plist und com.apple.FTMonitor.plist.

Dupa o analiza ceva mai amanuntita au descoperit ca aplicatia FaceTime se conecta constant la serverele Apple pentru a verifica daca nu exista vreun apel FaceTime incoming. Mai exact aplicatia ruleaza tot timpul in background, chiar si atunci cand e inchisa manual, pentru a va putea notifica despre un apel. Acelasi lucru se intampla practic si in iOS cu aplicatiile compatibile cu PUSH Notifications, deci in esenta prin aplicatia FaceTime Apple a implementat o prima forma de Push Notifications pe Mac. Probabil acest sistem va fi dezvoltat odata cu deschiderea Mac AppStore-ului.

Furthermore I found out that FaceTime receives calls even when the app is not started. This is possible

since you never get logged out of FaceTime even when you close it, except you do it manually. To stay reachable, those agents must stay active in the background, something that may be accomplished through Push Notifications. When receiving a call, FaceTime starts up and lets you accept or decline that call.