Video: Samsung Galaxy Tab reviews

[viddler id=deb833ff&w=580&h=380]

Zilele acestea au inceput sa apara primele review-uri pentru tableta Samsung Galaxy Tab care in opinia multora se contureaza a fi primul competitor serios pentru tableta iPad. Dupa cum stiti deja Samsung Galaxy Tab ruleaza Android OS 2.2 Froyo, are un procesor de 1GHz, 512MB RAM, un ecran de 7 inch, 2 camere plus multe alte features care fac din ea o tableta buna dar nu grozava. O mare problema a tabletei Samsung il constituie lipsa suportului, din partea celor de la Google, pentru dezvoltarea de aplicatii compatibile cu formatul tabletei. Practic tableta Samsung Galaxy Tab poate rula foarte putine aplicatii pentru Android deoarece acestea nu au fost optimizate pentru a rula pe tableta si in momentul de fata nu exista programe pentru developeri care sa le permita optimizarea acestor aplicatii. Google a avertizat Samsung in legatura cu aceasta problema insa se pare ca pana la urma tableta va ramane cu putinele aplicatii pana cand Google se va hotara sa dezvolte niste utilitare serioase pentru developerii de aplicatii.

O alta problema, pe care o puteti observa si in clipul video, o constituie navigarea pe internet care este de-a dreptul groaznica, practic elementele flash de pe pagina strica toata experienta web. Scroll-ul devine aproape inutilizabil iar pana nu inchideti pagina intregul sistem se misca greoi, dar macar exista continut flash in pagina. Probabil in viitor aceasta problema va fi rezolvata, insa acum e suparatoare zic eu si tableta iPad se descurca mai bine, insa desigur nu afiseaza absolut deloc continut flash.

In momentul de fata tableta iPad are marele avantaj al unui magazin de aplicatii si a unei comunitati enorme, a unui sistem de operare bine construit cu foarte multe facilitati si desigur avantajul marimii ecranului. Probabil in cateva luni tableta Samsung Galaxy Tab va deveni si mai atractiva, insa momentan eu nu consider ca ar putea afecta serios vanzaril de tablete iPad, insa este in momentul de fata cel mai serios contracandidat al tabletei iPad.

Iata si review-urile :