Apple recunoaste problema cu setarea alarmei din iOS 4.1, iOS 4.2 NU va fi lansat pe 7 noiembrie.

Apple a publicat astazi un document prin care recunoaste existenta unei probleme in iOS 4.1 care duce la pornirea incorecta a alarmei cu o ora mai tarziu decat este ea setata. Problema are drept principal motiv trecerea la ora de iarna de duminica trecuta, trecere care a dat peste cap sistemul folosit de Apple pentru alarma din aplicatia clock iar acum toti europenii sunt afectati de aceasta problema.

In some regions, shortly before or after the daylight saving time (DST) change, repeating alarms created in the Clock app may work incorrectly.

To resolve this behavior for existing alarms, set the repeat interval to Never. You will need to reset these alarms for each day you need them.

After November 7th, 2010, you can set your alarms to repeat again.

Apple sugerat si o posibila rezolvare pentru aceasta problema, adica setarea manuala a alarmei de fiecare data in loc de setarea ei pe repetare automata, urmand ca din 7 noiembrie problema sa fie rezolvata. Unii considera eronat acest termen ca fiind data posibilei lansari a iOS 4.2, insa in realitate pe 7 noiembrie in SUA si Canada se schimba ora deci persoanele care traiesc acolo nu vor mai fi nevoite sa seteze manual alarmele.

So, prin acest document Apple NU ne ofera data de lansare pentru iOS 4.2 ci doar ii linisteste pe americani si canadieni in legatura cu rezolvarea problemei privind alarma. Din cate stiu eu Apple NU a lansat un iOS update intr-o duminica si ma indoiesc ca va incepe acum.