Glassgate: Problema cu panourile de sticla din iPhone 4 pe care Apple o investigheaza in tacere

Daca va mai aduceti aminte acum o luna am scris un articol in care va spuneam ca anumite carcase pentru iPhone 4 ar putea produce crapaturi in panoul de sticla montat pe spatele terminalului. Desi atunci parea a fi doar o inventie a competitorilor, astazi au aparut noi informatii care sugereaza faptul ca problema este cat se poate de reala si Apple lucreaza in acest moment la identificarea cauzelor sale in cateva laboratoare ale companiei de pe teritoriul SUA. Pe scurt problema denumita generic “Glassgate” se refera la faptul ca folosirea(aplicarea/scoaterea constanta) a unor carcase slide-on pentru iPhone 4 ar putea cauza zgarieturi care in timp s-ar putea transforma in adevarate crapaturi intinse pe intreaga suprafata a panoului din spate a terminalului iPhone 4. Poate nu toti dintre voi stiu, dar panoul de sticla montat in spatele terminalului iPhone 4 nu este fabricat din acelasi material dur precum este panoul din fata asa ca este mult mai fragil si mai vulnerabil.

As first reported by Ryan Block of Gdgt, Apple is investigating whether the constant action of sliding cases on and off the glass-backed iPhone can cause scratches and eventually cracks, said the source. The iPhone 4′s back is not made from the same toughened Corning Gorilla Glass used on the front. The Glassgate issue is not affected by snap-on cases, our source said.

Apple is slowly evaluating each and every iPhone 4 case at a secret case testing facility. Some may be approved before the holidays. It’s literally on a case-by-case basis (pun intended), the source said.

Mophie, unul dintre cei mai mari producatori de carcase pentru iPhone 4, a facut special pentru iPhone 4 accesoriul Mophie Juice Pack Air si a primit certificarea “Made for iPhone” de la Apple, insa produsele sale nu sunt comercializate in magazinele Apple datorita problemei “Glassgate”. Mophie Juice Pack Air este o carcassa slide-on ce are o baterie montata in interior si practic ofera utilizatorilor posibilitatea de a isi reincarca telefonul cand au nevoie. Din pacate Mophie a produs peste 100.000 de asemenea accesorii si nu le poate vinde in magazinele Apple desi are certificarea companiei deoarece accesoriul ar putea produce craparea panoului din spate a terminalului iPhone 4 iar Apple nu doreste un nou scandal legat de aceasta problema.

Apple’s ban includes Mophie’s Juice Pack Air, a slide-on battery pack. Mophie has ordered hundreds of thousands of Juice Pack Air cases, our source said, expecting them to be sold through Apple’s retail stores. Another source in the case industry independently confirmed Mophie’s big production run.

“We heard they ordered monster, monster quantities for that,” said the source, who also asked to remain anonymous. “More than 100,000.”

Din pacate nu doar compania Mophie este afectata de aceasta decizie a celor de la Apple deoarece in magazinele Apple nu se vinde nici un fel de accesoriu slide-on pentru iPhone 4 ci doar pentru restul modelelelor de iPhone. Nu stiu cat de adevarata este in final aceasta problema, oricum Apple are parte de noi “piedici” insa ma indoiesc, ca vanzarile terminalului iPhone 4 vor avea de suferit.