Scandalul privind crapaturile aparute din cauza carcaselor ar putea fi doar o inventie a competitorilor

Acum cateva zile am scris un articol in care va explicam informatiile primite de un jurnalist de la cateva surse din interiorul companiei Apple, informatii care preconizau un nou scandal ce avea in prim-plan terminalul iPhone 4. Scandalul avea legatura cu panoul de sticla din spatele terminalului iPhone 4, panou care aparent s-ar putea foarte usor crapa daca folositi carcase ce se monteaza pe telefon, acopera panoul de sticla si au ca punct de prindere antenele terminalului. Sursele spuneau ca echipele de ingineri ale celor de la Apple ar fi ingrijorate ca utilzarea acestor carcase ar putea duce la craparea panoului de sticla datorita impuritatilor “prinse” intre panou si carcasa, impuritati care in timp datorita utilizarii ar putea cauza zgarieturi ce s-ar transforma in adevarate crapaturi.

Articolul a fost scris pe site-ul gdgt de Ryan Block, fost editor sef la Engadget, deci a venit de la o persoana de incredere asa ca a starnit destule “valuri” in radul celor care detin sau vor cumpara un iPhone 4. Problema cu cele relatate de el acolo sta in faptul ca e prima oara cand auzim despre panouri de sticla ce se crapa de la utilizarea unei carcase slide-on. Nimeni nu a auzit de asa ceva pana acum is nu au aparut alte “povesti” care sa sustina sursele deci totul ar putea fi doar o tentativa de a “arunca” putin noroi asupra terminalului iPhone 4 care in momentul de fata inregistreaza vanzari record.

Parerea mea este ca totul a fost nimic mai mult decat o incercare esuata de a porni un scandal monstru si spun esuata pentru ca mai nimeni nu a crezut cele relatate deoarece daca aceasta problema era reala atunci pana acum am fi avut nenumarate confirmari ale existentei sale.