Video: Samsung ne prezinta ecranul flexibil si ecranul transparent

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dY_ADCTBKVE[/youtube]

Acum cateva zile v-am spus ca Samsung lucreaza de aproape 2 ani la dezvoltarea unui ecran flexibil de 4.5 inch ce ar urma sa fie implementat in viitoarele smartphone-uri lansate de companie. Iata ca nu a trecut prea mult timp si compania a prezentat un cadrul unei expozitii cateva ecrane noi si foarte interesante care ar putea ajunge sa fie folosite chiar si in produse Apple. In momentul de fata Samsung este unul dintre cei mai mari furnizori de ecrane touchscreen(si nu numai) din lume iar iDevice-uri au de multa vreme in componenta lor ecrane produse de firma Samsung.

Anyway, sa rvorbim putin despre ecranele prezentate de Samsung in cadrul acestei conferinte :

1. Ecran AMOLED de 7 inch cu rezolutie de 1024×600 (169PPI), 16.7 milioane de culori si 250cd/m2 care probabil va fi implementat in viitorul model al Samsung Galaxy Tab(daca se va numi tot asa).

2. Ecran PenTile AMOLED dual de 4.5 inch cu o rezolutie de 1024×600 (169PPI), 16.7 milioane de culori, 300cd/m2 si contrast 100.000:1.

3. Un ecran de 5.3 inch care se “impacheteaza”, adica partea din mijloc se indoiae pentru a permite inchiderea dispozitivului. Ecranul are o rezolutie de 960×640 (235PPI), 262.000 culori, 250cd/m2 si contrast 100.000:1.

4. Ecranele flexibile care au aproximativ aceleasi specificatii precum cele de mai sus doar ca marimea lor este de numai 4.3 inch.

5. Si la final un ecran transparent de 10.1 inch cu specificatii asemanatoare celor de sus doar ca are un contrast de doar 1.000:1.

Samsung face ecrane foarte bune, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care firme precum Apple le cumpara, si sper ca unele dintre acestea sa isi gaseasca locul in viitoare produse Apple, indiferent care ar fi ele.

17 COMENTARII

  1. Poate sunt eu mai inapoiat dar la ce foloseste un display transparent?? in afara faptului ca nu se vede la fel de bine ca unul care nu e?

  2. Un ecran transparent ar putea fi foarte folositor in industria auto. Cum ar fi sa ai un sistem de navigatie ” pe parbriz”?

  3. poate conteaza si faptul ca aunci cand nu e aprins e … da… transparent…

    inchipuie-ti ca pe un parbriz de masina iti apar brusc infrmatii in timp ce conduci…
    care pot fii legate de avarii, trafic, vreme, gps.. etc…
    ar fii cool nu?
    cred ca devine deja interesanta ideea de ecran transparent nu?
    de ce nu ochelari care sa afiseze informatii… 🙂 sau casca de motociclist… mi-e mi-ar placea sa am o casca la snowboard care sa imi arate un film cand urc cu gondola. 🙂
    haha

  4. offtopic: @Stefan Vlad ai fost mai explicit.
    Interesante idei aduce Samsug. O să fie implementate în câteva device-uri interesante. Cand mă gândesc la cele cu tub cinescopic alb negru…

  5. @stefan vlad: Probabil tu nu stii ca pe unele masini de vreo 5 ani incoace (ex: seria 5 bmw) exista sistem Head-up display care iti afiseaza pe parbizul masini (holograma) informatii reale, cum ar fi: viteza cu care conduci, daca ai ars vreun bec, daca nu ai presiunea care trebuie la roti, temperatura exterioara s.a.m.d…deci, crede-ma ca nu distrage si nici nu pune in pericol circulatia acesta chestie, ba din contra chiar te ajuta foarte mult…. suntem totusi in sec XXI. 😛

  6. @razvany20 – scuze dar nu inteleg de ce mi te adresezi mie? adica nici nu am zis ca ar distrage atentia nici nu am zis ca nu s-a mai vazut. s-a pus intrebarea la ce foloseste un display transparent si am incercat sa raspund.
    bravo ca ai venit cu completari. sunt binevenite.
    iar al bmw intradevar nu stiu cum e. conduc si prefer Audi. dar nu incepe te rog o dezbatere pe tema asta.

  7. @stefan vlad: Aveam impresia ca suna a ironie postul tau de mai sus la adresa ecranelor transparente 🙂 …scz ca te’am inteles gresit 🙂