Masa multitouch, tableta PC si cea mai buna aplicatie pentru iPhone – totul facut de romani

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V1xTxbJczL8[/youtube]

Am vazut in seara aceasta la Stirile Pro TV un clip interesant in care erau prezentate cateva inventii romanesti care in curand se vor regasi pe piata internationala. In primul rand avem masa multitouch fabricata de cei de la TomTouch, un produs nu tocmai nou care a fost prezentat acum aproape 2 luni la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti. Masa este un proiect 100% romanesc fabricat de romani si daca va uitati la clip veti observa ca functioneaza la fel de bine precum mesele vazute in filmele CSI din SUA. Probabil va aduceti aminte de TableConnect, ei bine masa celor de la TomTouch este mult mai buna, insa are un pret de 9500€ deci nu e chiar pentru oricine.

In al doilea rand avem o tableta PC fabricata de o firma din Brasov. Tableta va rula sistemul de operare Android 2.1, va avea 256MB Ram, memorie interna de 2GB, va fi produsa in China si va costa doar 200€. Firma producatoare se numeste Visual Fan iar tableta Allview AllDro. Nu cred ca va face mare competitie tabletei iPad, insa daca va fi promovata decent in Romania atunci poate la pretul acesta isi va gasi destui cumparatori aici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fPtZMKilceE[/youtube]

In al treilea rand avem aplicatia Trip Journal care a fost recent declarata cea mai buna aplicate pentru iPhone(din lume) iar un articol scris de mine despre ea gasiti aici.

In al patrulea rand avem un E-Reader romanesc al carui ecran seamana perfect cu hartia.

Privind acestea parca ma simt din nou mandru ca sunt roman.