300.000 aplicatii in AppStore? Da, dar numai in SUA!

Acum 2 zile v-am anuntat ca AppStore-ul a depasit pragul de 300.000 aplicatii disponibile si vorbim aici de aplicatii efectiv disponibile in magazin si nu de cele acceptate pana in prezent. 300.000 este o cifra extrem de mare avand in vedere ca AppStore-ul exista de doar 2 ani si mentine AppStore-ul in fruntea magazinelor online de aplicatii. Din pacate nu toata lumea are acces la aceste 300.000 aplicatii deoarece respectiva cifra se aplica doar la AppStore-ul american.

In Italia, Franta si Marea Britanie, spre exemplu, sunt disponibile doar 250.000 aplicatii in AppStore, iar in Australia doar 200.000. Diferenta aceasta se explica prin faptul ca in AppStore exista anumite aplicatii special facute de unele companii care au interes ca respectiva aplicatie sa fie disponibila doar pe in AppStore-ul dintr-o anumita tara. Unele aplicatii aduc pe iDevices anumite servicii platite care sunt disponibile doar in anumite tari deci e normal ca respectivele aplicatii sa fie disponibile doar in acele tari.

Apple promoveaza AppStore-ul gresit din punctul meu de vedere, defapt cand spune la keynotes ca are x sute de mii de aplicatii omite sa spuna ca acele aplicatii sunt disponibile doar in US AppStore si nu oricine are acces la ele.

7 COMENTARII

  1. sal. ghitza21 ,si de ce ai pus semnul intrebarii?????? ala nu se poate decoda deocamdata,si eu zic sa ramai pe 4.1. scuzama k m-am bagat.

  2. Conteaza numarul de aplicatii? In momentul in care Android va avea cu 200 000 mai multe aplicatii decat IOS o sa il apreciati mai mult?

  3. Apple nu promoveaza nimic gresit. Ei doar afirma ca au X apps pe Appstore pentru ca toate conferintele sunt tinute in SUA la care participa reprezentati ai media din SUA. E si normal sa se refere la Appstore din SUA.
    Faptul ca noi vedem aceste conferinte online, este un bonus, insa asta nu inseamna ca tot ce se prezinta acolo este valabil pentru noi.