Dev Team avertizeaza in legatura cu instalarea aplicatiilor din Cydia

In cursul serii trecute Dev Team a actualizat articolul referitor la redsn0w 0.9.6 beta 4 incluzand cateva lamuriri in legatura cu tethered/semi-tethered jailbreak-ul de care au parte DOAR posesorii de iPhone3GS(bootrom nou)/iPhone 4, iPod Touch 2G(bootrom nou)/3G/4G si iPad. Dupa cum v-am explicat si ieri, tethered jailbreak-ul facut pe aceste terminale nu duce in mod necesar la imposibilitatea de a reporni telefonul fara a reface jailbreak-ul, ci doar la repornirea acestuia fara posibilitatea de a folosi aplicatiile din Cydia, Cydia si Safari. Acesta este unul dintre lucrurile bune pe care Dev Team a reusit sa le faca pentru tethered jailbreak deoarece in anumite conditii vom putea folosi telefoanele chiar si daca ele se inchid subit.

Totusi de la regula de mai sus exista o exceptie, daca instalati din Cydia tweak-uri care modifica SpringBoard-ul – mobilesubstrate, activator, sau alte nebuneli – si inchideti terminalul atunci acesta nu va mai boota si se va bloca la mar in timpul bootarii. Daca ajungeti in situatia asta atunci nu puteti reporni terminalul decat folosind functia Just boot tethered right now din redsn0w. Un tutorial care va invata cum sa bootati tethered si sa folositi aplicatiile din Cydia gasiti aici.

Sfatul meu este SA NU FACETI UPDATE SI JAILBREAK pe iOS 4.2.1 deocamdata daca aveti unul dintre terminalele de mai sus deoarece situatia e destul de complicata. Daca totusi faceti update si jailbreak atunci NU INSTALATI TWEAK-URI din Cydia si nu veti ramane cu terminalul blocat daca se inchide/reseteaza din senin.

Am mentionat deja un tutorialul de jailbreak dar consider ca trebuie mentionat din nou, utilizatorii de Windows 7 TREBUIE sa rulese redsn0w in modul compatibility cu Windows XP.