Sondaj: Considerati ca platiti prea mult pentru abonamentele de telefonie/internet mobil?

Pentru cei care nu stiu, doamna din imagine este fostul CEO al Vodafone Romania si viitorul COO al Vodafone Europa, da vom avea un roman in echipa de conducere a Vodafone Europa ceea ce reprezinta o mare realizare pentru doamna Liliana Solomon si eu personal(ca si multi alti romani probabil) vreau sa o felicit pentru realizarile dumneaei. Lasand asta la o parte, o declaratie facuta de Liliana Solomon acum cateva zile mi-a atras atentia si m-a facut sa cred ca de la noi, romanii, se asteapta cam multe. Declaratia ei suna cam asa :

“Piata din Romania, ca si cea din Grecia, este complet distrusa, din cauza preturilor derizorii la serviciile telecom. Este o competitie prosteasca, diferentierea s-a bazat prea mult pe preturi si am ajuns la un nivel extrem de jos, or aceasta diferentiere prin preturi nu este sustenabila – lucru care se invata in primul an de facultate la economie”

Deci CEO-ul Vodafone Romania considera ca preturile din Romania sunt derizorii si ca romanii au indeajuns de multi bani pentru a plati abonamente mai scumpe. Este adevarat ca operatori precum Cosmote si Digi Mobil au tras preturile in jos foarte mult, insa Digi Mobil are foarte multe de recuperat la capitolul acoperire, iar Cosmote e inca “in crestere”, mai ales pe segmentul 3G. Daca vrei calitate alegi Orange si Vodafone, daca vrei preturi mici(si minute multe) alegi Cosmote si Digi Mobil, la asta s-ar reduce totul.

Parerea mea este ca unii operatori din Romania vor preturi europene la salarii romanesti iar asta e o gandire gresita pentru ca majoritatea populatiei este saraca, iar perioada prin care trece Romania acum nu consider ca ar indica necesitatea cresterii preturilor. In momentul de fata, din punctul meu de vedere, abonamentele de internet au cel mai mic raport de pret/performanta si din pacate nu se merge pe ideea scaderii preturilor ci pe aceea a oferirii unor optiuni inutile.

Eu sunt multumit de abonamentul de telefonie pe care il am, insa de optiunea de internet nu si din pacate nu prea am ce alege…

[poll id=”32″]