Prima Pagina Android Apple nu accepta in AppStore aplicatii despre Android

Apple nu accepta in AppStore aplicatii despre Android

Stim cu totii ca Apple are cateva reguli destul de bizare privind acceptarea aplicatiilor in AppStore, printre acestea numarandu-se una care specifica faptul ca orice aplicatie care mentioneaza numele altor platforme mobile nu va fi acceptata in AppStore. Un trust media din Danemarca a vrut sa testeze vigilenta angajatilor Apple si a facut o aplicatie pentru iOS care consta intr-o revista digitala ce vorbea exclusiv despre Android. Acesta aplicatie a fost trimisa pentru verificare si acceptare in AppStore dar rezultatul, inevitabil, a fost respingerea cererii pe motiv ca in AppStore nu pot fi acceptate aplicatii in care se vorbeste despre alte platforme mobile, iar regula din guidline-urile developerilor suna cam asa :

“Apps with metadata that mentions the name of any other mobile platform will be rejected.”

Un reprezentant al Apple a sunat respectiva companie pentru a clarifica situatia si in final aplicatia nu va fi vreodata disponibila in AppStore, nu ca ar fi reusit sa genereze prea multe vanzari oricum. Celor de la Apple le place sa tina destul de inchis tot ecosistemul si e destul de probabil ca in viitor aceasta gandire sa le dauneze.

 • Mihai

  Uneori imi e scarba ca dau bani acestor comunisti.

 • Vlad

  Nu stiu cum aceasta interdictie ii va ajuta…ei stiu cel mai bine. Parerea mea este ca cei de la Apple se comporta ca niste infantili la faza asta, but hey that’s just me :D.

 • KFF

  E ca si cum vezi reclama la Observator pe ProTV . E ilogic .

  Sunt 100% de acord cu Apple in privinta asta . Cine vrea sa citeasca stiri despre Android sa faca bine sa isi cumpere un telefon cu Android .

 • Stefan Bogdan

  nu stiu cum fac astia de la apple dar cu toate restrictiile astea ale lor fac produse magice,revolutionare de care nu vrei sa te mai desparti si pentru care ai face orice sa l cumperi…..produse care schimba lumea….

 • Panait Alexandru

  Voi nu sunteti sanatosi? e ca si cum ati vedea la o reclama la nike un produs adidas…tu ai face vreodata reclama concurentei??! In ce lume traiti ? In Ovi store sau Android Store sunt aplicatii despre iphone? Oricum mi se par o gluma proasta comentariile voastre… Ii blamati pentru ce ? Ca nu accepta promovarea altor platforme prin intermediul platformei lor…hai ca sunt hilari

 • manu

  @Panait, aplicatia nu era destinata sa ajunga intr-o reclama Apple ci doar in appstore. Ce-ar fi ca atunci cand folosesti chrome, dai search pe google “iphone” si iti apar doar informatii despre google nexus one… 🙂

 • Stefan

  @manu: daca vrei sa te informezi de pe iPhone, nu ai decat sa o faci folosind Safari din iphone. Nu fo’ aplicatie aiurea.
  Si inca ceva: la mine acasa primesc pe cine vreau eu, nu ma obliga nimeni sa fac altfel. Cine gandeste alfel nu are usa la casa lui.

 • Victor (Chisinau)

  Consider ca nu este corect, e ca si dezinformarea politica. Doar nu se teme Apple ca cel ce citeste de pe iPhone stiri despre Android, va lasa iPhone si isi va lua un Android!? Iar daca o va face, atunci va face o alegere corecta, dat fiind faptul ca a fost bine informat despre ambele platforme (iOS si Android) si a decis senin… Parerea mea…

 • Doc

  Bai, mi-e imi place de Mihai, mereu e el cu o perere minus media… Bai, baga tu o reclama cu KIA pe cladirea Daimler…

 • anonimous

  e ca si cum ar avea pliante cu telefoane android in Appstore (cele fizice :))