Tethered vs untethered jailbreak

Dupa cum prea bine stiti, ultima solutie de jailbreak pentru iOS 4.2.1 este tethered pentru majoritatea terminalelor si untethered doar pentru o mica parte dintre cele vechi. Mai exact redsn0w 0.9.6 beta 4 face untethered jailbreak DOAR pe iPhone 3G/3GS(bootrom vechi) si iPod Touch 2G(bootrom vechi), restul dispozitivelor avand parte de un tethered jailbreak. Acest tethered jailbreak inseamna ca : terminalul vostru este doar pe jumatate jailbroken, el va porni daca il inchideti insa nu veti putea folosi decat functiile native ale iOS si aplicatiile in afara de cele din Cydia + Safari. Daca aveti mobilesubstrate-uri instalate din Cydia atunci terminalul vostru nu va mai porni deloc daca il resetati si va trebui sa folositi redsn0w pentru a il reporni. Partea buna e ca terminalul porneste daca e inchis, partea rea e ca trebuie reintrodus in jailbroken mode folosind acest tutorial.

MuscleNerd(si majoritatea celor din comunitatea iPhone) recomand sa NU se faca jailbreak tethered la iOS 4.2.1 deoarece e destul de complicat de administrat si foarte multa lume nu stie cum sa lucreze cu programele de jailbreak. Parerea mea este ca daca nu aveti nevoie de decodare si STITI “cu ce se mananca” acest tethered jailbreak, atunci puteti face update + jailbreak la iOS 4.2.1. Eu personal am vreo 5 zile de cand nu am resetat terminalul si nu am nici o problema cu el deci nu ma deranjeaza acest tethered jailbreak, insa in timpul acesta nu am instalat nimic din Cydia care sa necesite restart.

Tethered jailbreak-ul nu e un lucru rau pentru cei care stiu cum sa isi foloseasca device-urile jailbroken dar este foarte complicat pentru novici asa ca eu personal nu va recomand sa faceti tethered jailbreak pe iOS 4.2.1 decat daca stiti cum sa lucrati cu el.

Nu se stie cand va fi disponibila o solutie de untethered jailbreak.

27 COMENTARII

  1. Da, si eu am facut tethered cu pastrare de baseband cu toate tweak-urile din Cydia, dar la fiecare restart trebuie redsn0w 😀

  2. Yo nu mai fac update pana nu se clarifica totu si sa fie in ordine…vreau sa am unthethered si am nevoie si de unlock…si acu regret ca am facut update de la 4.0.1 la 4.1 pentru ca am pierdut facetime care imi mergea…nu am avut nimic de castigat cu updateul, am avut de pierdut facetime…

  3. Am vazut azi la un prieten Jailbreakul. Poate era de la el, dar ii mergea telefonul mai greu decat mie pe nativ(amandoi iPhone 4).
    Pana acum nu m-am bagat la Jailbreak. Ma gandeam sa fac, dar dupa ce am vazut cum se misca, m-am razgandit. Oricum, stiu ca Apple a aplicat pentru un patent in care poate monitoriza userii cu activitate suspecta. Nu stiu daca a fost aprobat si momentan nu cred ca e implementat, dar cine stie.
    E posibil ca prin Find My iPhone sa fie urmarite si jailbreakurile & stuff. Nu le-ar fi foarte greu sa faca asta.
    Momentan am telefonul in garantie asa ca nu risc un JB aiurea. Oricum in general am cam tot ce-mi trebuie pe el.

  4. Din cate stiam eu , jailbreak-ul a devenit legal , deci nu ai de ce sa iti faci griji in privinta asta.
    Eu am 4.2.1 + jailbreak cu redsn0w [3GSNeverLocked bootrom nou] si ruleaza mai bine decat 4.1 e mult mai rapid.
    S-a restartat doar 1 data cand am adaugat la cydia sursa de la hackulo , daca te pricepi nu apar probleme ,dar daca nu prea stii ramai pe 4.1

  5. Stiu ca e legal, dar anuleaza garantia.
    Si oricum, e legal JB, dar repourile gen hackulo.us care ofera continut piratat nu sunt. Si in afara de aplicatii free nu prea vad rostul JBului. Stiu ca sunt in minoritate probabil, dar nu simt nevoia costumizarii masive a telefonului atata timp cat isi indeplineste functiile cum trebuie. Pe iPod Touch am avut JB pentru multitasking si battery percentage. MT mergea surprinzator de bine pe 2G, nu stiu de ce nu l-a inclus Apple.

  6. Cum anuleaza jailbreak-ul garantia? Daca ai vreo problema ii faci restore. N-au cum sa-si dea seama ca ai avut jailbreak.
    Am dus la orange un 3 g care avea probleme cu semnalul si mi l-au schimbat. normal, l-am dus cu fimware curat.

  7. @vlad foloseste tutorialul indicat de zaone in articol si selecteaza in redsn0w “just boot tethered” sau ceva de genul asta.

    @zaone E imposibil sa nu instalezi vre-o app din Cydia. Iti trebuie macar Appsync 4.2 si gata… telefonul nu iti mai porneste decat conectat la Redsn0w. Iar in seara asta trebuie sa pui si ultrasn0w-ul…

  8. Daca tot ai facut jailbreak zaone pe iphone 4,doar de curiozitate imartaseste-ne si noua ce aplicatii folosesti din Cydia care nu au nevoie de mobilesubstrate.Eu tocmai astea le gasesc interesante din Cydia si chiar nu vad rostul altfel la jailbreak.Daca nu pentru asta, pentru ce?
    Banuiesc ca nu ai nevoie de appsync.
    Multumim pentru share

  9. @Vlad: Try to google it. Cu o cautare simpla puteai sa afli asta: Incearca sa-l bagi in Recovery Mode cu RecBoot apoi dai restore din iTunes.

  10. Vlad: nu ai ce face decat restore si sa il ti fara jailbreak pana apare o solutie untethered…..daca ai nevoie de jail si unlock atunci aia e il ti asa pana apare o noua solutie de jail….

  11. Salut!Am o problema,vreau si eu sa stiu cu ce trebuie sa-i fac jailbreack la iphone 3g cu firmware 4.2.1 pentru ca l-am updatat si nu prea ma pricep trebuie sa-l si activez si nu stiu nici macar din ce retea este cartela originala de activare asa ca vreau sa-l hacktivez dar va rog spuneti-mi cu ce program ca pe unele site-uri spun cu redsn0w iar pe altele cu sn0wbreeze????

  12. Multumesc mult si inca o intrebare daca nu va suparati!Este unthetered sau thetered si trebuie neaaparat cu versiunea de redsn0w din tabel?