Care crezi ca e pretul real al unei tablete iPad sau Samsung Galaxy Tab?

Aceasta este intrebare cu care au fost intampinati cateva persoane selectate pentru a participa la un sondaj organizat de o celebra firma de statistici din SUA. Piper Jaffray a vrut sa afle perceptia celor care nu detin o tableta iPad/Samsung Galaxy Tab despre aceste 2 gadget-uri, pretul estimativ al fiecarui dispozitiv si care dintre ele ar prefera sa il aiba. 85% dintre cele 65 de persoane participante au ales tableta iPad ca si device preferat si sincer sa fiu nu e greu de inteles de ce avand in vedere ca iOS este ceva mai usor de folosit decat Android. In ceea ce priveste pretul estimativ pentru fiecare dintre cele 2 tablete, respondentii au raspuns ca tableta iPad 3G de 629$ ar costa 417$ si tableta Galaxy Tab de 599$ ar costa 283$.

Daca e sa ne luam dupa aceste informatii atunci am putea spune ca tableta Galaxy Tab creeaza impresia unui gadget ieftin. Mult mai ieftin decat Galaxy Tab, defapt la acel pret intra in categoria clonelor fabricate prin diverse parti ale Chinei. Anyway, tableta iPad este mult mai populara decat Galaxy Tab si asta stiam deja iar numarul participantilor la acest sondaj este prea mic pentru a dovedi ceva, insa Piper Jaffray este o firma respectata si multi vor tine cont de rezultate.

Personal consider ca tableta iPad are un pret prea mare si acel pret indicat in tabel ar fi corect pentru versiunea de 629$, insa desigur ca nu noi facem preturile.

3 COMENTARII

  1. In ciuda reclamei facute aceste tablete, Galaxy Tab seamana mai mult cu un telefon din acela “chinezesc”, cat despre viteza cu care se misca prin meniu/ aplicatii … este destul de bunicica, se apropie asa putin de iPad… Singurul plus real fata de iPad este flash-playerul nativ care incarca putin mai repede decat aplicatiile facute pentru iPad in acest scop… Dupa parerea mea iPad este cu vreo 10 clase peste Galaxy tab.

  2. DIn experienta proprie costurile oricarui device nu vor trece niciodata de jumatatea pretului de vanzare 😉
    Stiu ce vorbesc.