Prima Pagina activare Peste 300.000 terminale Android activate zilnic, Google depaseste Apple

Peste 300.000 terminale Android activate zilnic, Google depaseste Apple

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/Arubin/status/12727540783251456″]

Andy Rubin, vice presedintele celor de la Google, a postat aseara un mesaj pe contul sau de pe Twitter prin care anunta ca in momentul de fata sunt activate peste 300.000 terminale Android zilnic. Aceasta cifra o depaseste pe cea a celor de la Apple, RIM si chiar Nokia, ajungandu-se la aproximativ 10 milioane de activari lunar. Stim deja ca Apple a avut cel mai profitabil semestru financiar din istorie cand a avandut peste 14.1 milioane de terminale iPhone, insa cu siguranta vanzarile de terminale Android vor depasi aceasta cifra cand rezultatele pentru semestru viitor vor fi publicate.

Cifrele sunt intr-adevar colosale insa trebuie avut in vedere faptul ca exista foarte multe modele de telefoane care ruleaza Android deci e de asteptat ca acest sistem de operare sa ajunga in topul celor mai folosite din lume nu? Nu se asteapta nimeni ca iOS sa depaseasca Android in ceea ce priveste numarul de terminale care il utilizeaza din moment ce exista doar 4 terminale iOS comercializate pe piata versus cateva zeci de terminale cu Android OS, asta fara sa luam in calcul preturile.

  • Mihai

    Android o sa fie pentru telefoane precum Win pentru calculatoare. A zis bine co-fondatorul Apple.

    Nu poti concura cu Android daca nu ai si produse mid range si low end.

  • Tigris Regalis

    Prima parte a titlului este discutabilă, pentru că cifra nu provine din surse independente și companiilor le place să exagereze astfel de date (și în trecut se pare că Google a inclus în cifrele sale inclusiv upgrade-urile, pe când Apple raportează doar activările noi), iar partea a doua a titlului este pur speculativă, atâta timp cât această cifră actuală de la Google este comparată cu o cifră mult mai veche de la Apple, nemaivorbind de faptul că cele două cifre pot să nu fie nici măcar comparabile, referindu-se la categorii distincte (dacă o companie se referă numai la activările noi și cealaltă include și upgrade-urile).

  • Cifra a fost confirmata si de persoane din afara Google. Apple a vandut 14.1 milioane de terminale in semestrul trecut, sa fim serios, Apple nu vinde inca 10 milioane de iDevices pe luna.