CydiaSubstrate – noul mobilesubstrate pentru iOS si Mac

Acum cateva zile v-am spus ca saurik, cel care a dezvoltat aplicatia Cydia, planuieste sa isi porteze creatia pe Mac OS X in doar cateva saptamani si totul se datoreaza faptului ca Apple va lansa un Mac AppStore. Cydia pentru Mac nu va avea rolul unui inlocuitor pentru acest AppStore ci va fi aplicatia de unde utilizatorii de Mac vor putea instala toate tweak-urile si aplicatiile pe care Apple nu le accepta in Mac AppStore, adica practic va fi o reflexie in oglinda a Cydia pentru a iOS.

Pentru lansarea acestei noi versiuni a Cydia, saurik a cosntruit o noua versiune a celebrului mobilesubstrate care permite realizarea atator si atator tweak-uri pentru iDevices. Noul mobilesubstrate se va numi CydiaSubstrate si va functiona atat pe iOS cat si pe Mac OS X iar developerii vor avea posibilitatea de a se “juca” in voie cu aceste 2 sisteme de operare. Pentru iOS stiti deja ce poate face mobilesubstrate-ul, insa pentru Mac OS X se pare ca dezvoltatorii vor putea face mult mai multe.

Just like you can make all these modifications on the iPhone, you can make these same modifications on the desktop. Until now, there has never been a way to easily install modifications to the system or third-party applications, as well as keep them updated.

Dezvoltatorii vor putea modifica modul in care functioneaza Mac OS X, vor putea adauga noi meniuri, vor putea modifica modul in care functioneaza aplicatii existente si, ceva foarte important, vor putea modifica aplicatia iTunes pentru Mac OS X si functionalitatea acesteia.

For instance, users that have jailbroken iPhones would like to have a modified version of iTunes that does not ask to update iOS when the device is plugged in, since the update might overwrite jailbreak modifications. Or perhaps you want to change the frequency that TimeMachine performs backups to something other than the stock settings. CydiaSubstrate makes this possible in an easy way that average users could install and update them.

Practic acest nou CydiaSubstrate va modifica modul in care am privit pana acum tweak-urile pentru iOs/Mac si eunu unul sper ca schimbarea sa fie in bine pentru ca in momentul de fata mobilesubstrateul este principala sursa de probleme pentru iOS.

5 COMENTARII

  1. Deci să înțelegem că saurik aduce problemele din mobilesubstrate și pe Mac? Mă întreb ce proprietar de Mac ar risca stabilitatea unui sistem perfect funcțional și performant pentru niște jucărele?!? Poate dacă ar face experimentele cu acest substrat pe Linux ar mai fi de înțeles, că acolo își au locul hobbiștii (“tunerii de calculatoare”).

  2. Ai fi surprins cati il vor incerca. Imi place ca toti dezvoltatorii de tweak-uri o tin sus si tare ca mobilesubstrate/activator nu mananca baterie. Nu pot sa inteleg cum de mananca atat c#!&% si prostesc atata lume care plange dupa baterie imediat ce instaleaza o porcarie de genul.