Video: Flash Player 10.2 are performante de 10 ori mai bune decat predecesorul sau

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=geK7geL3I40[/youtube]

Luna trecuta in cadrul conferintei Adobe Max a fost prezentata versiunea beta a flash player 10.2 care dupa cum puteti vedea din clipul video are performante de 10 ori mai bune decat actuala versiune a flash player 10. Observati ca vechea tehnologie folosita de Adobe pentru a reda clipurile video poate duce la consum exagerat al procesorului, insa noua tehnologie numita Stage Video reduce cu de pana la 10 ori acest consum chiar si pe un MacBook Air de generatie noua.

Imbunatatirile sunt intr-adevar impresionante si poate l-ar convinge chiar si pe Steve Jobs sa isi schimbe parerea despre flash player, insa intreaga problema sta in faptul ca toate site-urile trebuie sa isi actualizeze playerele pentru a folosi noua tehnologie Stage Video. Parerea mea este ca Adobe face in sfarsit pasi importanti in directia rezolvarii problemelor de performanta ale flash-ului, insa aceasta este doar o parte a problemei deoarece flash-ul este o sursa principala de incompatibilitati si erori.

Daca Adobe va reusi sa rezolve aceste probleme poate va reusi sa-si spele imaginea pe plan international si a opreasca opreasca trendul crescator al HTML-ului.