Prima Pagina aplicatii Video: Jocurile din iOS vor merge si pe Mac

Video: Jocurile din iOS vor merge si pe Mac

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=48c1083vpcM[/youtube]

Am anuntat ieri ca noul Mac AppStore al celor de la Apple va fi disponibil incepand cu 6 ianuarie si ca dezvoltatorii de aplicatii au inceput de ceva vreme sa trimita aplicatiile pentru aprobare. Desi nu se spusese mai nimic legat de jocuri iata ca un dezvoltator a reusit sa porteze un joc de pe iOS pe Mac iar rezultatul il aveti in clipul video de mai sus. AirHockey este disponibil de multa vreme pe iOS iar versiunea pentru Mac este un port aproape 100% fidel, existand desigur cateva usoare optimizari necesare pentru ca jocul sa functioneze pe Mac.

Desi portarea este posibila, observati totusi ca nu e chiar atat de usor sa te joci pe Mac folosind un mouse in acelasi mod in care ai folosi swype-ul. Partea buna a acestei posibilitati de portare sta in faptul ca dezvoltatorii vor putea imbunatati grafica jocurilor existente si porta restul functiilor pe Mac, dar aici depinde de fiecare dezvoltator in parte.

  • ticu

    un real racing 2 n-o sa aibă nici un farmec. vor fi desigur altele mai simple de ex. angry birds care mă gândesc pot fi jucate cu un
    mouse. as vrea in schimb sa vad jocuri pc portate pe Mac cu ii de ex counter strike source. Sa profiti la maxim de platforma Mac nu?