Esecurile operatorilor Cosmote si Vodafone la lansarea iPhone 4 in Romania

Astazi multe dintre magazinele Cosmote, Germanos si Vodafone s-au deschis in asteptarea unor clienti care sa achizitioneze terminalul iPhone 4 lansat cu doar cateva ore in urma. Ambii operatori au incercat sa faca oferte cat mai bune pentru a atrage cat mai multi clienti noi/vanzari insa in final doar unul dintre ei a reusit sa uimeasca si nu, nu e vorba de Vodafone. Dar in acest articol vorbim despre esecuri, mai exact despre 2 care vor cantari mult in ochii celor care asteptau sa achizitioneze un iPhone 4 astazi.

Primul si cel mai important dintre ele “cade” asupra companiei Cosmote care a venit cu o oferta foarte buna cu preturi promotionale si o reducere de 15% la achizitioa oricarui terminal, insa a avut un as in maneca: vanzarea de terminale decodate. Pe multi mirajul telefonului factory unlocked i-a purtat la ora 00:00 noaptea prin frig la cel mai apropiat magazin Germanos/Cosmote pentru a achizitiona un iPhone 4 nou nout. Mirajul a “disparut” imediat ce oamenii au incercat sa activeze terminalele cu orice alta cartela decat una de la Cosmote deoarece au observat ca terminalele sunt defapt codate in reteaua Cosmote si nu pot fi folosite cu nicio alta retea deocamdata. Raspunsul celor de la Cosmote a fost scurt si sec : problema se va rezolva saptamana viitoare, deci pentru acest weekend veti ramane cu telefoanele codate.

Al doilea esec il “trec” in seama celor de la Vodafone care au tinut in suspans aproape 3 luni de zile clientii proprii pentru a-i dezamagi aseara la ora 23:50 cand a publicat oferta pentru terminalul iPhone 4. 3 luni de asteptare pentru a vedea ca faci parte din reteaua cu cele mai mari preturi pentru terminalele iPhone e ceva, ceva greu de “inghitit” si sunt sigur ca multi clienti Vodafone au ramas foarte dezamagiti de oferta publicata aseara. Si daca asta nu ar fi fost de ajuns, atunci sa vorbim despre “accesoriul surpriza” oferit de Vodafone celor care au cumparat un iPhone 4: daca la Cosmote clientii au avut reducere  15% la achizitionarea unui terminal(reducere care ajungea pana pe la 100€ sau mai mult in functie de terminal), ei bine la Vodafone cei care au cumparat un iPhone 4 au primit o husa care se lipeste pe spatele terminalului.

Parerea mea este ca niciunul dintre acesti 2 operatori nu a “iesit bine” dupa aceasta lansare: Cosmote pentru problema cu telefoanele codate si Vodafone pentru oferta foarte slaba.

Desigur aceasta este doar umila mea parere.