Atentie la oferta de internet de la Cosmote!

Cosmote a publicat acum 2 zile oferta pentru terminalul iPhone 4 si atunci am constatat cu uimire ca abonamentele din aceasta oferta aveau cel mai mult trafic inclus pentru navigare pe internet. La o prima vedere oferta pare buna insa daca ne uitam putin la ce specifica operatorul mai jos observam ca la depasirea traficului inclus veti fi taxati pentru fiecare MB consumat cu 0,0036 €/MB iar taxarea se va face la MB de trafic si nu la KB cum e normal.

După consumarea traficului de date inclus lunar în abonament, viteza de download continuă să fie de până la 7,2 Mbps iar traficul suplimentar de date este tarifat cu 0,0036 €/MB. Unitatea minimă de taxare pentru traficul de date este de 1 MB.

Deci, orice conectare facuta de voi(dupa depasirea traficului inclus) va fi taxata pentru minim 1MB de trafic indiferent daca voi consumati doar cativa KB pentru citirea unui mail. Aceasta strategie este unica pentru operatorii din Romania care taxeaza traficul la KB, nu la MB, deci trecem o mare bila neagra in contul celor de la Cosmote.

Inainte sa va speriati si sa ii injurati pe cei de la Cosmote va indrept atentia catre costul fiecarui MB, 0,0036 €/MB, adica voi trebuie sa consumati 10MB de trafic pentru a fi taxati cu doar 3 euro centi. Continuand pe aceeasi modalitate de tarifare putem observa ca la 1 GB de trafic consumat platiti doar 3€ – un pret extrem extrem de mic.

Vodafone taxeaza  traficul suplimentar facut pe abonamentele speciale pentru iPhone insa pretul este de aproape 20 de ori mai mare decat in cazul Cosmote si avem 0,05€/MB la Vodafone vs 0,0036€/MB la Cosmote. Orange nu taxeaza traficul suplimentar pentru abonamentele iPhone, insa pentru restul abonamentelor difenta fata de Cosmote este colosala, iar daca nu aveti o optiune de internet platiti 1€/MB de trafic consumat(daca nu ma insel).

So, desi Cosmote are o metoda ciudata de taxare, in realitate pretul este mult mult mai mic decat la ceilalti operatori. Acum marea problema este sa faceti trafic de minim 1 MB la fiecare conectare, altfel raportul pret/trafic nu mai e la fel de bun.