Apple va produce 21 de milioane de terminale iPhone in prima parte a anului 2011

Conform unor surse apropiate producatorilor de componente pentru iPhone, se pare ca Apple a decis ca pentru primul sfert al anului 2011 sa creasca numarul de terminale iPhone produse, de la 19 la 21 de milioane. Aceasta crestere se datoreaza unei presupuse lansari a versiunii CDMA a iPhone 3GS/4, versiune care va fi disponibila doar pe retele CDMA din SUA si Asia. Apple ar miza pe vanzari foarte bune a acestei noi versiuni deci in consecinta a decis sa mareasca productia, dar totul e doar un zvon deocamdata.

The first-quarter shipment goal for WCDMA iPhones has been adjusted from 13 million units to 14-15 million units, the sources said. The shipment goal for CDMA iPhones, which will be launched in North America and Asia Pacific in the first quarter, is set at 5-6 million units, the sources added.

Se estimeaza ca in acest ultim sfert al anului 2010 Apple a vandut peste 15.5 milioane de terminale iPhone, un numar usor mai mare fata de cifrele prezentate in Septembrie de Steve Jobs. Daca se va dovedi a fi asa atunci aceste ultime luni vor stabili un nou record pentru vanzarile de terminale iPhone si poate un nou record in materie de incasari/profit.

Daca Apple va lansa o versiune CDMA a iPhone 3GS/4, noi nu vom avea ce face cu el deoarece in Romania nu exista retele CDMA only in momentul de fata. Noile terminale vor fi identice din punct de vedere hardware cu cele actuale asa ca nu veti gasi nimic nou in ele.