Prima Pagina Android Apple va fi pe primul loc pentru mult timp – spune un...

Apple va fi pe primul loc pentru mult timp – spune un director al Rovio

Rovio este compania care a adus pe iOS si Android celebrul joc Angry Birds si care a reusit sa dezvolte povestea jocului dincolo de limitele virtuale pentru jucariile si accesoriile recent lansate pe piata. Jocul Angry Birds pentru iDevices a fost luni bune(si inca este) in topurile celor mai cumparate aplicatii din AppStore si asta nu se va schimba prea curand. Succesul aplicatiei se datoreaza in primul rand ecosistemului organizat de Apple in jurul iOS, adica al AppStore-ului care a generat vanzari record pentru Rovio.

“Apple will be the number one platform for a long time from a developer perspective, they have gotten so many things right,” said Peter Vesterbacka, Angry Birds development lead.

Angry Birds a ajuns si pe platforma Android insa datorita fragmentarii ecosistemului aplicatia nu a putut fi dezvoltata astfel incat sa functioneze cum trebuie pe toate configuratie. Cei de la Rovio dau vina pe faptul ca Android-ul poate fi modificat de producatori/operatori iar asta afecteaza experienta finala a utilizatorilor. Cei de la Rovio sustin ca platforma Android nu este atat de deschisa precum o prezinta toata lumea ci defapt este un intreg ecosistem construit si administrat de Google.

“ Open but not really open, a very Google-centric ecosystem,” he says, adding, “And paid content just doesn’t work on Android,” the developer said.

Apple este si va ramane platforma favorita a dezvoltatorilor deoarece e mai simplu sa faci aplicatii pentru ma putine terminale cu configuratii apropiate si un sistem de operare nemodificat de fiecare producator/operator in parte. AppStore-ul ofera totodata sansa de a obtine un profit destul de mare datorita posesorilor de iDevices obisnuiti sa plateasca pentru aplicatii, o indeletnicire care la posesorii de Android lipseste.

  • Tigris Regalis

    Android demonstrează clar cum open = brambureală! Ca și piețele noastre lăsate necontrolate în epoca de tranziție, în care fiecare putea vinde orice și oricum (de la legume și fructe autohtone vândute prin precupețe care fură la cântar, la produse de contrabandă și chiar muniție din Transnistria, la cosmetice procurate din angrouri și chinezisme de tot felul), lipsa unui control strict degenerează în comerț de bazar și anarhie, evoluția fiind până la urmă în defavoarea consumatorului. Românii ar trebui să știe cel mai bine ce înseamnă o piață lăsată “deschisă” (adică de izbeliște) și că sunt cu atât mai plăcute cumpărăturile cu cât se desfășoară într-un cadru cât mai organizat (de ex. hipermarket-urile noastre autohtone).

  • adrian

    Da e valabil si pt cei ce construiesc in asa zisa regie proprie ;;cu mama cu tata cu bunicul;;si fenteaza statul iar noi cei care suntem corecti ,sigur pana la un punct pt ca asa te obliga cei de sus inchidem incet dar sigur pravaliile Eu am vazut asemenea constructii in regie proprie la nivel de hoteluri cartiere de vile etc o piata anarhica ce incurajeaza numai munca la negru pacat ar trbui un control mai riguros de la autorizare pana la finalizare.Dar la primul cutremur mai maricel,,nu ca imi doresc unul,, toate se vor rezolva

  • Wow cum ati extrapolat toat treaba… Cred ca ne mutam in domenii mult prea serioase fata de ce se discuta aici..

  • adrian

    corect scuze dar se potriveste orcarui domeniu