Video: Primul smartphone rusesc facut pentru a concura cu iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=odyu-glfv4c[/youtube]

De zeci de ani rusii incearca sa ajunga din urma americanii din punct de vedere tehnologic iar smartphone-ul din imaginile de mai sus este doar inca o tentativa esuata. Ceea ce vedeti mai sus reprezinta primul smartphone rusesc fabricat de compania AFK Sistema, un smartphone care incorporeaza primul chip GPS Glonass. In caz ca nu stiati, Glonass reprezinta un sistem de navigatie prin satelit pus la punct de rusi, principalul sau scop fiind de a concura cu sistemele de navigatie actuale, de a fi mai ieftin si mai bun.

In urma cu aproape un an rusii au lansat in spatiu 8 sateliti construiti special pentru proiectul Glonass si se pare ca acest smartphone va fi primul care va beneficia de noua tehnologie. Compania ruseasca va incepe distributia acestui nou smartphone abia in luna martie a anului viitor, data in preajma careia sistemul Glonass ar trebui sa intre in functiune.

Terminalul va costa aproximativ 360$, va avea Android 2.1, un ecran QVGA de 3.2 inch si o camera de 2 megapixeli. Cu asemeanea specificatii as spune ca terminalul va fi un hit si Apple ar trebui sa se gandeasca cum va revolutiona industria terminalelor mobile pe viitor pentru a ramane competitiva.

Articolul precedentFolosirea functiei FaceTime cu un Mac s-ar putea dovedi problematica
Articolul următorredsn0w 0.9.7 beta 4 disponibil
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.