Prima Pagina Apple Video: Primul smartphone rusesc facut pentru a concura cu iPhone 4

Video: Primul smartphone rusesc facut pentru a concura cu iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=odyu-glfv4c[/youtube]

De zeci de ani rusii incearca sa ajunga din urma americanii din punct de vedere tehnologic iar smartphone-ul din imaginile de mai sus este doar inca o tentativa esuata. Ceea ce vedeti mai sus reprezinta primul smartphone rusesc fabricat de compania AFK Sistema, un smartphone care incorporeaza primul chip GPS Glonass. In caz ca nu stiati, Glonass reprezinta un sistem de navigatie prin satelit pus la punct de rusi, principalul sau scop fiind de a concura cu sistemele de navigatie actuale, de a fi mai ieftin si mai bun.

In urma cu aproape un an rusii au lansat in spatiu 8 sateliti construiti special pentru proiectul Glonass si se pare ca acest smartphone va fi primul care va beneficia de noua tehnologie. Compania ruseasca va incepe distributia acestui nou smartphone abia in luna martie a anului viitor, data in preajma careia sistemul Glonass ar trebui sa intre in functiune.

Terminalul va costa aproximativ 360$, va avea Android 2.1, un ecran QVGA de 3.2 inch si o camera de 2 megapixeli. Cu asemeanea specificatii as spune ca terminalul va fi un hit si Apple ar trebui sa se gandeasca cum va revolutiona industria terminalelor mobile pe viitor pentru a ramane competitiva.

 • a revolutionat vreodata apple ceva? atat de inovativ care sa nu fii fost pe piata ? ma indoiesc… inafara de precizia ecranului care e cel mai bun dupa piata la ora actuala restu… abia acum incep sa se aproprie

 • Tigris Regalis

  LOL, cameră de 2 megapixeli și o versiune străveche de Android, la așa concurență Apple va avea mari emoții și degrabă va lansa un iPhone cu Glonass! 😀

 • Who needs Glonass ?:))

 • Tigris Regalis

  @Thief Yo: Ai trăit într-o peșteră până acum de pui așa întrebări? Bun venit la lumină! Ia mai informează-te despre tehnologiile cu care Apple a revoluționat piețele pe care a intrat la vremea respectivă, cum ar fi: interfața grafică pentru calculatoare personale, calculatoare all-in-one (iMac), media player portabil cu stocare pe hard disk (iPod), container video pentru distribuirea de video clipuri pe calculator (QuickTime), conceptul de PDA cu input prin touch screen (Apple Newton), interfața Firewire, conceptul arhitecturii ARM, telefon cu interfață touch screen (iPhone), Multi Touch, media player portabil cu interfață touch screen (iPod Touch), conceptele de distribuție de software App Store și iTunes, interfața Cover Flow, și încă multe altele pe care le găsești rapid dacă ai curiozitatea de a studia puțin pe net. Vei rămâne surprins în câte inovații a fost implicată Apple!

 • @ Tigris Regalis spre deosebire de u am viata ceea ce evident u nu ai din moment ce ai timp sa te informezi la asa ceva am zis bine doar la touch au fost buni restu vb doar de mac nu de telefonie mobila pda imac … wtv fanboy apple:) nu are rost sa te certi cu ei.

 • Pingback: Tweets that mention Video: Primul smartphone rusesc facut pentru a concura cu iPhone 4 - #glonass #iphone4 -- Topsy.com()

 • Amenono

  Thief Yo esti departe de adevar! Uite aici un filmulet care ar putea sa te mai lumineze:

  http://www.youtube.com/watch?v=O-MiGCDlcWY&playnext=1&list=PLBF969F043801F386&index=9

  Urmareste cu atentie fragmentele de la 0:47 – 2:33, 3:17 – 3:32 si 4:42.

 • pilaf cu ciuperci!

 • pun pariu ca putin are i4 🙂

  si sa nu uitam la inovatii jocurile pentru terminalele mobile, indirect, dar daca apple nu creea platforma .. inca butonam stanga dreapta la niste joculete minuscule cu grafica ..

 • eu cred ca voi nu ati inteles scopul telefonului…
  este doar un gps phone iar android-ul este singura platforma mai potenta pt asa ceva (exista deja cateva sisteme de navigatie bine puse la punct pt android + ca este open source)
  de aceea si camera de 2mp:)

 • Glonass a fost pana de curand sistemul de pozitionare rusesc folosit de armata. Rachetele lor putea intra pe fereastra unei cladiri fiind lansate de la mii de km departare. Vad ca rusii s-au gandit sa ofere aceasta tehnologie de top si societatii civile.