Ce astept de la Apple in 2011

2010 a fost anul inovatiilor la Apple, totul pornind in ianuarie cu prezentarea tabletei iPad, culminand cu lansarea iOS 4/iPhone 4 si terminandu-se cu noul Macbook Air. Anul acesta Apple s-a luptat sa lanseze produse care sa schimbe modul in care percepem o tableta pc, un smartphone sau un netbook. Cu iPad au reusit sa schimbe radical piata tablet pc-urilor, iPhone 4 au reusit sa aduca un “suflu nou” iar cu Macbook Air-ul au stabilit un standard.

Ma astept ca in 2011 Apple sa egaleze performantele anului anterior insa nu ma astept sa le depaseasca. In momentul de fata tableta iPad este varful de gama in ceea ce priveste tablet pc-urile, iPhone 4 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri din lume si Macbook Air-ul nu are parte de prea multa competitie. Anul acesta ma astept ca Apple sa se axeze mai mult pe software decat pe hardware si pe langa noul Mac OS X Lion vom vedea probabil si cateva modificari majore la iOS, cel putin eu asa sper.

iOS-ul are mare nevoie de un facelift important pentru ca lucram cu aceeasi interfata de ani de zile si foarte multi simt nevoia unei schimbari. Anul acesta presimt ca Apple va implementa o buna parte dintre tweak-urile din Cydia direct in iOS si va mai reduce numarul celor care fac jailbreak pentru customizare. In aceeasi idee ma astept ca Apple sa lupte mult mai agresiv impotriva jailbreak-ului si ma astept ca iPhone-urile factory unlocked sa se vanda aproape peste tot.

In mare, asta astept eu de la Apple in 2011. Voi ce asteptati?