Video: Despre romani, smartphone-uri, tablet PC-uri si aplicatii

28

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qvdf55JSPWE[/youtube]

In clipul video de mai sus avem  un scurt insight cu privire la numarul de tablet pc-uri disponibile in Romania, sumele cheltuite de romani pentru aplicatii si Angry Birds a.k.a Pasarile nervoase(btw porcii sunt verzi) prezentat ca unul dintre jocurile favorite ale romanilor. Conform acestui articol exista aproximativ 20.000 tablete in Romania, cateva milioane de smartphone-uri si romanii cheltuie sute de mii de euro lunar pe aplicatii.

Ultima afirmatie mi se pare foarte interesanta avand in vedere ca romanii nu pot achizitiona aplicatii din Android Market(last time I checked) si dezvoltatorii de aplicatii pentru AppStore se plang ca nu fac bani. In AppStore e de ajuns sa ai 10 – 15 achizitii pentru ca o aplicatie sa ajunga in topul celor mai achizitionate deci e foarte greu de crezut ca AppStore-ul genereaza vanzari de cel putin 100.000€ lunar. Despre Ovi Store sau magazinul celor de la BlackBerry nici nu mai vorbesc deoarece ma indoiesc ca pot genera vanzari atat de mari lunar.

Da, exista firme romanesti care produc aplicatii pentru AppStore insa cele mai importante produc aplicatii pentru straini si alea da, aduc foarte multi bani. Mie unul imi vine greu sa cred ca romanii cheltuie sute de mii de euro pe aplicatii pentru smartphone-uri/tablete mai ales ca la noi e impamantenita ideea de piratare si multi dintre cei care au smartphone-uri habar nu au sa le foloseasca.

Aplicatiile facute in 5 minute au cel mai mare “succes” si de aceea genereaza AppStore-ul atatea vanzari. Daca toti developerii ar urma aceasta logica atunci AppStore-ul ar ajunge la nivelul Android Market-ului.

Voi ce parere aveti, cheltuim sute de mii de euro pe aplicatii sau vorbim doar de reclama facuta firmelor dezvoltatorilor de aplicatii?