Prima Pagina Apple Apple valoreaza peste 300 de miliarde de dolari

Apple valoreaza peste 300 de miliarde de dolari

In ciuda problemelor cu alarmele iDevice-urilor Apple a avut o crestere semnificativa pe bursa din SUA, actiunile atingand valoarea de 330$ propulsand astfel valoarea totala a firmei pe bursa americana la peste 300 miliarde de dolari. Anul trecut Apple a adevenit a doua companie ca valoare pe bursa americana reusind sa intreaca Microsoft. In momentul de fata Exxon Mobil este cea mai bine cotata firma de pe bursa americana, depasind cu peste 20% valoarea companiei Apple.

Parerea mea este ca aici vedem doar inceputul cresterii pentru Apple deoarece pe 18 ianuarie vom afla situatia financiara a companiei si presimt ca Apple va anunta vanzari record pentru aceasta perioada. Dupa aceasta conferinta urmeaza prezentarea tabletei iPad 2 care cu siguranta isi va lasa amprenta asupra pozitiei companiei pe bursa americana si cred ca pana la sfarsitul anului Apple ar putea deveni cea mai valoroasa companie americana.

  • de cand a fost facuta poza aia pana acum apple a mai scazut cu $ 140 milioane
    hahaha

  • Tigris Regalis

    @zaone: Cele 2 momente pe care le-ai evocat nu vor reprezenta o creștere a valorii Apple, din contră. Investitorii așteaptă de regulă astfel de momente pentru a-și vinde acțiunile (cumpără acțiunile și așteaptă ca ele să crească pe seama anticipației de dinaintea unor astfel de momente, dând ordin de vânzare la data evenimentului, când estimează că această creștere este maximă, astfel încât să poată vinde cât mai bine indiferent dacă evenimentul este perceput ca un succes sau un eșec), ceea ce în piață se traduce printr-o scădere a valorii acțiunilor.

    Ceea ce nu înseamnă că Apple nu va crește între evenimente (probabil o va face, conform estimărilor).

    Însă pentru a întrece pe Exxon în viitorul apropiat, aceasta ar trebui să mai scadă, ceea ce deocamdată nu este cazul, gigantul petrolier stă foarte bine și chiar a crescut în același timp cu Apple, deci o inversare a pozițiilor nu este prea probabilă în curând.