Tutorial: redsn0w 0.9.6 rc7 quick boot – Windows

V-am spus deja ca Dev Team a scos o noua versiune a redsn0w care ne permite sa facem o bootare rapida a terminalelor noastre prim simpla rulare a unor comenzi in locul clasicului proces cu selectare a unui custom ipsw si bifare a unor optiuni. Acest nou proces este de mare ajutor pentru persoanele care au un terminal ce are parte de un tethered jailbreak, adica orice iPhone 3GS(bootrom nou)/4, iPad ori iPod Touch 2G(bootrom nou)/3G/4G cu iOS 4.2.1 instalat si jailbreak facut.

Nu recomand acest tutorial pentru cei care nu au cunostinte medii despre lucrul cu Windows!

redsn0w 0.9.6 rc7 face tethered jailbreak pentru :

  • iPhone 3GS(bootrom nou);
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 2G(MC – bootrom nou);
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G;
  • iPad.

Posesorii de iPhone 3G/3GS(bootrom vechi) si iPod Touch 2G(bootrom vechi) vor putea face jailbreak untethered.

Pasul 1

Descarca iOS 4.2.1 pentru dispozitivul tau de aici si redsn0w 0.9.6 rc7 de aici : [download id=”109″]

Pasul 2

Fa un folder pe Desktop si muta in el fisierul ipsw descarcat la pasul 1 dar si arhiva redsn0w 0.9.6 rc7. Dupa ce ai mutat cele 2 fisiere dezarhiveaza redsn0w 0.9.6 rc7.

Pasul 3

Apasa Start – butonul din partea stanga din taskbar – apoi in casuta de cautare scrie cmd si deschide programul cu privilegii de administrator, adica fa click dreapta pe el si da click pe Run as Administrator.

Daca ai tastatura ce are un buton cu logo-ul Windows atunci apasa acea tasta plus litera R de pe tastatura, adica tasta Windows + R si vei deschide o casuta de cautare unde vei scrie cmd si vei putea deschide programul Command Prompt.

Pasul 4

Acum vine partea cea mai grea, introducerea comenzilor. Dupa ce ati deschis progrmaul cmd sau Command Prompt pe calculatoarele voastre va trebui sa rulati urmatoarea comanda in el :

pentru dispozitivele cu bootrom nou : %homepath%\Desktop\numele folderului de pe Desktop\redsn0w_win_0.9.6rc7\redsn0w.exe -j -i %homepath%\Desktop\Pwnage\iPhone3,1_4.2.1_8C148_Restore.ipsw

pentru dispozitivele cu bootrom vechi : %homepath%\Desktop\numele folderului de pe Desktop\redsn0w_win_0.9.6rc7\redsn0w.exe -j -o -i %homepath%\Desktop\Pwnage\iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Restore.ipsw

Pasul 5

redsn0w va porni automat pentru a va spune cum sa introduceti terminalul vostru in DFU Mode, daca nu ati facut-o deja.

Iata pasii necesari :

  • tineti apasat butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Dupa ce terminalul reporneste ar trebui sa fie jailbroken si in tethered mode pentru ce cu bootrom nou sau untethered pentru ce cu bootrom vechi.

42 COMENTARII

  1. Nod 32 nu a zis nimic, fisierele de tip bat se pot deschide cu notepad din windows si vedea continutul lor. De asemenea se pot crea si executa cu dublu click.

  2. @Bogdan Mitrică: Right.
    @Marean: Ok, este inclus in redsn0w un fisier gata facut de Dev Team, poate fi folosit aia, nu cred ca e nevoie de alte batch-uri pre-pregatite.

  3. salut Zaone ajuta-ma si pe mine cu o idee am incercat sa fac update la un iphone 4 cu os 4.2.1 si aproape de sfarsit imi da eroarea 1013 si imi ramane in restore mode . Nu il pot scoate am incercat si cu tiny umbrela ultima versiune . O parere ,

  4. Sal.naumvictor,ai decat o sansa sa intri,in windows,system32,drivers,etc,si sa selectezi tot,click dreapta pe hosts,deskizi toate fisierele cu notepad,si stergi tot ce scrie,gs.apple.,salvezi cu ctrl+s, si faci restore, altfel nu ai nici o sansa,din experienta,iti spun

  5. este de ajutor acest tutorial dar oare merita efortul depus cu acest ˝rejailbreak˝ , avand in vedere ca nu prea restatrezi un iphone atat de des incat sa te supere timpul de bootare…
    plus bugurile ce le introduce redsnow(nu uitati ca redsnow este vinovat pentru autonomia scazuta a bateriei ideviceurilor)…

  6. nu mi se pare cu nimic mai usor aceasta noua solutie de tethered jailbreak. chiar mai dificila. poti f bine sa deschizi redsnow 0.9.6b5, selectezi firmware’ul, dai next, selectezi just booth tethered now si next, apoi intri in dfu mode…mi se pare chiar mai complicat aceasta metoda prezentata mai sus…ca sa introduc comenzile in cmd, tre sa intru mereu pe net sa le citesc sau sa le copiez undeva…pe cand asa, e mult mai simplu, cu vechea versiune…dar nah, chiar nu vad rostul…mai bine lucrau la unlock iphone 4

  7. @marian_ariciuc, nu redsnow e vinovat pt diminuarea capacitatii bateriei, ci update’ul de baseband 😉 ai baseband de ipad acum

  8. @Protektor, stiu..si eu la fel, am trecut la 4.2.1, bb6.15 si absolut nicio probl cu bateria. E la fel ca inainte. Ba chiar am facut un test cu un 3gs nou, aceleasi setari, la fel si pt luminozitate si durata bateriei e identica. La 2-3 sec scad procentele identic, jucandu’ne impreuna pe iphone. Nu’nteleg de ce unii au probl cu bateria. Dar atata timp cat au activat 3g-ul, e imposibil sa’i tina bateria. Si unii mai au si notificarile push activate. Ar trebui facut un Nou post pt cei ce nu stiu ce anume consuma bateria si sa vedem pe urma daca mai exista plangeri.

  9. Salve. Am si eu un iPhone 4 luat de la Vodafone(codat) si este primul meu contact cu Apple. As vrea sa instalez Jailbreak pe el pentru ca am inteles ca asa pot descarca aplicatii free, dar am citit ca nu mai poate fi decodat sau ceva de genul. Nefiind deloc familiarizat cu modul de utilizare si functionare al iDevice urilor ma poate lamuri cineva ce se intampla si ce ar trebui sa fac. Mentionez ca mi-am upgradat tel la vesiunea 4.2.1.
    Tks
    Cosmin

  10. Multumesc pentru raspuns. Ce n-am inteles inca este daca dupa ce-i fac jailbreak-ul mai poate fi deblocat ulterior? Si inca ceva, in timp ce incerc sa-i fac jailbreak se blocheza la un moment dat. Ce ar trebui sa fac, sa incerc pana reuses?. Crezi ca poate sa fie de vina Win care e pe 64biti?
    Cosmin

  11. Salut. Mai am si eu o intrebare la tine. De ce nu pot sa-mi inregistrez nici un card visa electron pentru contul meu la Apple?

  12. @cozzo: Baseband-ul din 4.2.1 nu poate fi deblocat, cel putin nu la iPhone 4. Repeti procesul de jailbreak pana merge.
    Nu stiu, nu stiu ce erori iti arata/etc.

  13. salut Z….am si eu un amarat d 3gs si nu ii dau de cap d luni d zile nici cum sa-l decodez sa mearga simu din RO. am pe el ISO 4.1, bootrom nou, fw 05.14.02. I-am facut JB, toate tutorialele tale de p site care trebuiau..dar nimik….sunt blocat la stagiul ” invalid sim”. am incercat sa activez sim-ul si cu cu cartela originala din UK, si cu Itunes si cu hactivation pach(la pach imi zice k nui compatibil cu fw 05.14.02 al meu). mai nou nici din itunes nu mai pot sa intru p tel k sa sterg din el…pe scurt nu pot face nimik cu tel…ce imi recomanzi sa fac k sai dau de cap…????….as rezolva ceva dak i-as face dowgrade sa pun iso4.0 sau unul oarecare mai veci sau mai nou?(mi so spus k la bootrum nou nu se poate face downgrade)…dami o idee cei d facut k incep so iau razna :))…si dak se poate un tutorial. ms anticipat. astept rasp tau.