Prima Pagina Apple Apple ar putea folosi componente din metal lichid pentru viitoarele baterii

Apple ar putea folosi componente din metal lichid pentru viitoarele baterii

In imaginea de mai sus avem protitpul unui terminal produs de Hitachi care are in interior o baterie fabricata cu componente din metal lichid. Cei de la Cult of Mac au informatii care indica faptul ca Apple ar putea folosi o tehnologie similara si in viitoarele baterii pentru iDevice-uri sau Mac-uri. Aceste informatii se bazeaza pe un brevet de inventie inregistrat de Apple, brevet in care compania prezinta palete colectoare din metal amorf pentru celulele bateriilor si baterii electrochimice care produc energie electrica folosind hidrogen. Totusi in acel brevet de inventie nu se vorbeste deloc despre metal lichid ci despre un fel de sticla metalica.

Apple’s new patent describes “amorphous alloy” collector plates for fuel cells, an electrochemical battery that uses hydrogen to generate electricity. Although the patent doesn’t reference the Liquidmetal trademark, the material is an amorphous alloy or “ metallic glass.”

Apple detine inca de anul trecut brevetul pentru tehnologia care permite fabricarea componentelor din metal lichid insa se pare ca intentioneaza sa o foloseasca abia acum(din nou) in aceste palete pentru celule de energie. Cei de la Cult of Mac sustin ca aceste celule de energie pot alimenta un smartphone 30 de zile fara a necesita o reincarcare si pot tine un laptop deschis peste 20 de ore in aceleasi conditii. Tehnologia aceasta este ieftina, eficienta si “verde” deci ar fi ideala pentru Apple si pentru restul posesorilor de iDevices care se chinuie cu actualele baterii.

Fuel cells are a hot technology in Silicon Valley right now. The technology promises to be cheap, efficient and environmentally friendly.

Miniature fuel cells could power mobile phones for more than 30 days without recharging and notebooks for 20 hours or more.

Ar fi foarte interesant sa avem iPhone-uri care sa adune 2 – 3 zile de usage fara sa necesite o reincarcare sau tablete iPad a caror autonomie sa ne permita folosirea lor pentru 4 -5 zile.

 • Pingback: Tweets that mention Apple ar putea folosi componente din metal lichid pentru viitoarele baterii -- Topsy.com()

 • Tigris Regalis

  Deși tehnologia se numește “Liquidmetal” după numele companiei inventatoare de la care a achiziționat Apple licența exclusivă pentru utilizarea aliajului în produse electronice, aliajul rezultat nu este în stare lichidă. Se spune că micuțul dispozitiv pentru deschiderea sertărașului pentru SIM, care vine în pachetul iPhone, ar fi realizat din acest aliaj, fiind comandat de Apple la Liquidmetal ca mostră de test pentru rezistența aliajului, după care Apple, convinsă de calitățile materialului, a cumpărat licența.

 • Felix

  … iar “sticla metalica” imi amintesc ca am vazut cu MUULTI ani in urma un documentar ce prezenta EXACT ASTA si ASA: STICLA METALICA.
  Si ce era de fapt?
  Era un “aliaj” dintre sticla si metal, ce avea proprietatile ambelor: se vedea prin el (mai putin decat prin sticla clara, bineinteles, cam ca prin ochelarii de soare) si se putea curba (pana la un punct dupa care se spargea).
  Cum era fabricat?
  Se turnau impreuna SIMULTAN un aliaj de metal cu unul din sticla, in folii (doua folii suprapuse) sau chiar amestecate, pe niste benzi rulante ce erau racite foarte repede, si de aici venea si posibilitatea “alierii” dintre aceste 2 elemente ce in mod normal nu se pot alia: se intareau ambele fiind in contact! (bine, termenii tehnici exacti sunt cu totul altii, dar nu are rost sa ne “afundam acum).

  Ce vreau sa zic cu asta?
  Ca nu cred ca este vorba despre acelasi lucru.
  Cred ca este altceva, si dupa cum zice si Tigris Regalis, cred ca numele companiei producatoare a indus in eroare!

  Uneori senzationalul este chiar “inventat” cand nu prea mai exista (vedem astfel de mostre, in fiecare zi la tv … cine se mai uita … 😉 )!

  Oricum eu d’abia astept sa vad un telefon (de ce nu iPhone) facut din material precum cel ce “l-a folosit” James Cameron cand a facut el Terminatorul (pe al 2-lea)! :)) 😀

  Dito,
  Felix

 • Ma rog, aici era vorba despre niste palete colectoare pentru fuel cells, deci nu despre un iPhone facut din “liquid metal”. Stirea era despre aceste celule si cum sum facute paletele alea.

 • Felix

  Ok, atunci mergi te rog la http://www.liquidmetal.com si vezi daca ceea ce prezinta oamenii aceia acolo, sunt aceeas companie si daca da, daca ti se pare ca ar fi macar “rezonabila” utilizarea unui astfel de “aliaj” pentru acele “palete colectoare” cand mie la sectiunea “aplicatii” ale acestui aliaj mi se par cu totul altele.
  In fine, nu credeam ca ceea ce am scris eu va fi interpretat ca si “contra” la ceva ce ai scris tu, ci mai degraba ceva ce stiam si am vazut ca exista si se denumea la fel (la acea vreme, cu ani in urma), si ce “balarii am debitat” erau clar despre ceva SF si in spirit de gluma, ca altfel, CE si CUM faceai cu un tel ce ti s-ar fi putut scurge printre degete? Sau era ceva ce apasai pe ceva si isi schimba forma si se facea un mixer, un revolver sau mai stiu eu ce, prin transformare?
  Come on, ZaOne, nu imi spune ca le-ai luat chiar AD LITERAM pe toate!
  🙂