Prima Pagina accesorii Griffin lanseaza primul accesoriu pentru diagnosticarea problemelor la masini

Griffin lanseaza primul accesoriu pentru diagnosticarea problemelor la masini

CarTrip este numele primului accesoriu care ne permite sa diagnosticam problemele unei masini folosind terminalul iPhone. CarTrip este format dintr-un accesoriu care se conecteaza la senzorul OBD-II al masinii voastre(senzor care este folosit si la service pentru a culege date despre masina), culege informatiile de acolo si le retransmite terminalului vostru iPhone in aplicatia dedicata. CleanDrive se numeste aplicatia special facuta pentru CarTrip si pe ea veti primi tot felul de informatii despre media de combustibil consumata la suta de km, rata de accelerare dar va interpreta totodata si codurile de diagnostic trimise de senzor. Pe langa acestea aplicatia va afisa si un “carbon score” adica va da masinii o nota referitoare la emisiile de dioxid de carbon in atmosfera.

CarTrip este un accesoriu foarte interesant insa din pacate nu e chiar atat de ieftin, intregul pachet costa 90$ dar pentru iubitorii de masini s-ar putea sa merite investitia. CarTrip va fi prezentat la CES zilele acestea si va fi disponibil in curand.

 • Share it please, for all the motorheads out there.

 • TheDog

  sunt foarte interesat de un astfel de device. Zaone te rog sa ne tii la curent cand apare si de unde il putem achizitiona. De asemenea si pt ce tipuri de masina merge, m-ar interesa in special pt logan si opel

 • Pai trebuie sa ai senzorul ala la motor ca sa mearga.

 • marcel

  Prima aplicatie pentru diagnoza auto prin interfata OBD, PLX KIWI WIFI este REV. http://www.devtoaster.com/products/rev/

 • Din cate vad eu acolo e vorba doar de aplicatie, iti trebuie un accesoriu OBD-II cu Wi-Fi pe care sa il conectezi la masina si aplicatia din telefon preia doar datele.

 • marcel
 • marcel

  Asa este zaone,Cu aplicatia asta poti monitoriza doar parametri motorului.Poti sterge codurile de eroare din ECU.Asteptam versiunea cu care poti sa modifici parametri motorului.

 • marcel

  aplicatia o gasiti in itunes store la pretul de 31.99E
  interfata vine cu softul inclus

 • TheDog

  marcel, pt ce tipuri de masini merge interfata de mai sus? mufa OBD difera de la un producator la altul…

 • marcel

  Supported Vehicles

  Perhaps our most-asked question has been “is my vehicle supported?”. We cannot answer that question exactly because each vehicle model is set up differently by its manufacturer.

  In the United States, all vehicles sold after 1996 (1998 in Canada) were required to have OBD-II support. That means if you’re driving a 1996 or later vehicle in the United States (1998 in Canada), your car is virtually guaranteed to be supported. The number of metrics supplied by the vehicle may vary, but you are certain to get the important ones required for the operation and evaluation of the vehicle (speed, RPM, etc) as well as support for reading and clearing trouble codes.

  If your vehicle was made before 1996, or if you’re just not sure whether or not OBD-II is supported by your vehicle, check with your local dealer or service garage.

  Asta am gasit pe situl producatorului.Nu te astepta sa faci minuni cu ea.Tine cont ca e pt amatori.Pt a sterge un cod de eroare,a face niste masuratori etc.Mai mult ca sigur ca functioneaza cu majoritatea modelelor care sunt dotate cu OBD 2

  Am sa caut impresii si am sa postez,cu acceptul lui zaone pt ca e un pic offtopic:)

 • luck skywalker

  loganu are obdII

 • Maruga

  95% din masinile produse dupa 2005 au toate mufa OBD cu 16 pini, (inclusiv logan)

 • TheDog

  toate au mufa OBD dar aceasta mufa difera de la un model la altul

 • Maruga

  Difera ca si ce?

 • TheDog

  ca forma evident.. adica mufa de logan nu merge la opel de ex

 • Maruga

  Te rog frumos mai studiaza
  Prin definitie mufa OBD este trapezoidala cu 16 pini
  Ca si exemplu la Logan este in torpedou si la opel Astra H este sup frana de mâna, la vw golf4 este deasupra scrumierei , la passat su a4 este sub volan etc.
  Verifica sunt la fel
  La orice model ele genereaza coduri OBD cu “P” in fata adica ex. P0310