Zeci de mii de conturi iTunes sparte sunt disponibile pe site-uri de licitatii din China

Desi Apple a avut probleme foarte mare cu conturi iTunes sparte si achizitii nelegitime din AppStore, iata ca de data aceasta gluma se ingroasa deoarece in China au fost scoase la vanzare cateva zeci de mii de conturi iTunes. Pe site-ul Taobao, cel mai mare site de licitatii online din China, au fost scoase la vanzare peste 50.000 de conturi iTunes impreuna cu datele din ele, adica si cele referitoare la cartile de credit atasate conturilor. Pretul pentru aceste conturi incepe de la doar 4 dolari si poate ajunge pana la 30 de dolari iar in ultima luna s-au vandut deja peste cateva mii de conturi. Reprezentantii site-ului nu au inchis licitatiile ci doar au atentionat utilizatorii ca nu isi asuma nici un fel de responsabilitate cu privire la conturi si nu il vor scoate pana cand o cerere oficiala le va fi trimisa.

“At this time, we have not received any information from Apple or any other principal related to the iTunes accounts indicating that these products either violate our listing rules or infringe on the IP of others,” the company said.

Conturile sunt vandute cu specificatia ca trebuie folosite in maxim 24 de ore de la achizitie, asta desigur pentru a cumpara cat mai multe aplicatii inainte ca detinatorul sa isi dea seama de frauda. Va recomand sa aveti FOARTE MARE GRIJA cu conturile iTunes si sa setati parole complicate si greu de spart. Aveti foarte mare grija de unde va logati in conturi si aveti grija sa va curatati calculatoarele de virusi!

“If your line of work is compromising Windows PCs with password-stealing Trojans, it would not take long to harvest that many accounts that you can then sell,” Internet security expert Brian Krebs told AFP.