70 de milioane de terminale iPhone vandute in 2011, incasari de peste 90 de miliarde de dolari

Mike Abramsky, directorul de la RBC Capital Markets Managing afirma ca in anul 2011 Apple ar putea vinde aproximativ 70 de milioane de iPhone-uri. Aceasta afirmatie are la baza vanzarile pe care Apple ar urma sa le inregistreze in urmatoarele luni si aici includem recent lansatul iPhone 4 CDMA pentru care se estimeaza vanzari de 9 – 10 milioane de unitati pana la sfarsitul anului. Mike Abramsky a luat desigur in considerare si faptul ca in vara acestui an Apple va lansa iPhone 5, un dispozitiv de la care se asteapta noi recorduri in materie de vanzari si Apple este genul de firma care produce dispozitive ce se vand foarte bine.

In a price target revision sent to investors Wednesday morning, RBC Capital Markets Managing Director Mike Abramsky raised the firm’s target for Apple stock to $395 from $365. RBC also raised its revenue estimates, speculating that increased demand and new product launches would drive Apple’s revenue to $90.8 billion in the 2011 fiscal year and $103.3 billion in 2012. Abramsky’s revised figures put Apple’s first quarter revenue at $25 billion, above the Street’s consensus of $24.2 billion, and the second quarter will dip slightly to between $20 and $21 billion.

Acelasi analist sustine ca anul viitor Apple va incasa peste 90 de miliarde de dolari din vanzari, iar in 2012 103 miliarde de dolari. Apple a inregistrati cresteri substantiale an dupa an si este posibil ca aceste previziuni sa se adevereasca daca Apple va reusi sa produca anul acesta si anul viitor dispozitive la fel de populare. Daca Apple va atinge tinta de 70 de milioane de terminale vandute in 2011 atunci cota de piata a companiei la nivel global va ajunge la 19%, inca mult sub Nokia.

6 COMENTARII

  1. Mi se pare extrem de exagerate pronosticarile acestea, cu atat mai mult cu cat la 70mil terminale iphone si incasari de 90miliarde dolari, pretul unui iphone ar ajunge la 1285$. nush cum calculeaza unii, dar matematic asa iese..poate apple va veni cu o oferta promotionala, platesti doua, primesti unul..sau nimic..asa da, vor avea aceste incasari

  2. Atenţie.
    DIn titlu se înţelege că Apple ar fi vândut deja acele terminale.
    Eventual adaugă prefixul “PRONOSTIC”
    😉