Prima Pagina aplicatii Noutatile din iOS 4.3 implementate datorita inovatiilor de la CES 2011?

Noutatile din iOS 4.3 implementate datorita inovatiilor de la CES 2011?

Prima oara cand am vazut cum arata noile gesturi multitouch pentru iPad m-am gandit la Android Honeycomb si la tableta Motorola Xoom. Gesturile pentru trecerea de la o aplicatie la alta, pentru deschiderea task switcher-ului se regasesc intr-o anumita forma si acolo iar asta mi-a dat de gandit. Apple are obiceiul sa ofere functii “cu picatura”, adica la fiecare noua versiune importanta a iOS mai adauga cate ceva care ori exista deja la concurenta ori exista sub forma unui tweak in Cydia. Personal HotSpot exista la terminale Android de foarte mult timp, exista o aplicatie in Cydia care indeplineste exact aceeasi functie, dar acum exista optiunea direct din iOS iar Apple si operatorii vor scoate bani de pe urma ei.

Android Honeycom arata destul de bine si are cateva functii pe care nici un iDevice nu le are in momentul de fata iar Apple se pare ca incearca sa le egaleze in iOS. Apple nu a fost prezenta la CES, nu a oferit concurentei nici un fel de detalii cu privire la urmatorii sai pasi iar asta le da posibilitatea de a uimi cu noile functii. Parerea mea este ca Apple s-a inspirat din ce s-a prezentat la CES iar iOS 4.3 este un foarte bun exemplu al acestei inspiratii. O lista completa a noutatilor din iOS 4.3 gasiti aici si aici.

Voi ce parere aveti?

 • Share it please.

 • Poison

  Optiunea Personal HotSpot nu este chiar la ce m-am asteptat. Este un upgrade la tethering si la orange nu este valabilă decât contra cost, iar la vodafone nu este deloc valabilă.

 • Poison da-mi un mesaj pe ymess.

 • Tigris Regalis

  Asta este o discuție de genul “ce a fost mai întâi, oul sau găina”. Flamebait pe zaone.ro?

 • Dorin Zanfir

  Doar nu crezi ca 4.3 beta disponibil de 24 ore a fost ”construit” peste noapte?Ce descoperim noi acum implementat in noul iOS sunt functii implementate de luni de zile in 4.3 asa ca nu e nici o legatura cu ce a fost prezentat la CES 2011.

 • Normal ca nu au fost facute peste noapte dar daca nu apareau ataea lucruri bune la CES 2011 noi probabil nu am fi avut functiile astea acum.

 • coLin

  acuma nu le poate Apple inventa pe toate….tre sa mai copieze si ei cate ceva…..asa functioneaza sistemul. Android copiaza de la Apple si invers….ca si in industria auto…deocamdata suntem pe Terra 😀

 • Ionut

  Nu stiu daca afirmatiile de mai sus sunt ale tale (zaone) sau sunt copiate de pe alt blog(traduse) , etc
  1. “Prima oara cand am vazut cum arata noile gesturi multitouch pentru iPad m-am gandit la Android Honeycomb si la tableta Motorola Xoom.”
  Design-ul acelor tablete este furat si ca toate seamana cu iPad (intr-o mica/mare masura)

  2. Parerea mea este ca Apple s-a inspirat din ce s-a prezentat la CES iar iOS 4.3 este un foarte bun exemplu al acestei inspiratii.”
  NU cred asa ceva
  Apple in 3-4 zile, cate au trecut de la CES, integrau functii noi in iOS si lansau varianta Beta?!? nu cred…

  Mai este ceva!!
  “Gesturile pentru trecerea de la o aplicatie la alta, pentru deschiderea task switcher-ului se regasesc intr-o anumita forma si acolo iar asta mi-a dat de gandit”

  Magic Trackpad..asta este…magic trackpad by Apple, lansat inainte de CES!! cine fura inovatii acum? (nu sunt fan apple)

 • Sunt copiate toate, cap coada, tot tot tot tot. Dar nu numai atat, am dat paste din Google Translate, se si vede de altfel. Citeste ce i-am raspuns cuiva de mai sus si o sa ai raspunsurile la intrebarile tale.

 • Ionut

  Cea ma evidenta functie pe care apple a implementat-o in acest produs lansat inainte de CES >>> http://www.apple.com/magictrackpad/ si o regasim in ios 4.3!

 • Tigris Regalis

  Apple nu a copiat pe nimeni, doar a introdus pe iOS gesturi multitouch care de mult existau pe Mac OS X. Așa că mă pufnește râsul când văd comentarii cum că Apple copiază Android (și Android pe cine a copiat? Nu cumva de aceea a plecat Eric Schmidt din board-ul Apple și a rămas doar la Google?), că se inspiră din copiile asiatice de la CES (iar asiaticii oare pe cine copiază? Poate pe Motorola? LOL!) sau că așa e în această industrie, fiecare este un hoț care fură de la ceilalți hoți, mai ceva ca în peștera lui Ali Baba! Hai să fim serioși …

  Let the flamewars begin!