Personal HotSpot inlocuieste internet tethering, iata la ce operatori din Romania functioneaza

Despre Personal HotSpot am vorbit aici si aici deci nu voi relua aceasta discutie si va rog sa citit acele 2 articole pentru a va edifica in legatura cu functionalitatea acestei noi optiuni. iOS 4.3 va aduce Personal HotSpot pentru iDevice-uri sub forma unei optiuni incluse in cea pentru internet tethering, adica meniul internet tethering va fi inlocuit cu Personal HotSpot. Internet tethering este oferit de Orange si Cosmote, la Orange costa 4 euro activarea optiunii iar la Cosmote aceasta este 100% gratuita. Pentru a beneficia de Personal HotSpot trebuie fie sa activati optiunea “modem” de la Orange care activaza internet tethering si Personal HotSpot, fie bagati o cartela Cosmote in terminal, activati internetul si o folositi in voie.

Daca nu aveti activata optiunea “modem” de la Orange nu veti vedea meniul Personal HotSpot in Settings si nici nu il puteti activa prin vreo alta metoda deoarece nu exista in momentul de fata tweak-uri care sa permita activarea sa. Daca in schimb sunteti pe reteaua Cosmote atunci ar trebui sa aveti activat meniul Personal HotSpot si ar trebui sa il puteti folosi fara nici cea mai mica problema cu terminalul vostru.

Daca sunteti in nefericita situatie de a avea un iPhone in reteaua Vodafone atunci nu veti putea folosi Personal HotSpot deoarece Vodafone nu ofera internet tethering pentru iPhone. Nu se stie daca va oferi vreodata aceasta optiune deci voi mai aveti de asteptat putin.

Desigur ca dupa ce apare o solutie de jailbreak pentru iOS 4.3 vor fi disponibile si diverse tweak-uri pentru a activa aceasta optiune dar pana atunci fara bani nu aveti acces la ele, cel putin pe Orange.