Benchmark: iPhone 4 si iPhone 3GS vs restul smartphone-urilor de pe piata.

Baietii de la Anandtech au facut un mic bencchmark pentru dispozitivul Nokia N8 si dupa benchmark au listat rezultatele in comparatie cele obtinute pentru alte 9 smartphone-uri disponibile pe piata la ora actuala. In aceste bechmark-uri au fot folosite cele mai cautate terminale mobile de pe piata, inclusiv iPhone 3GS/4 si o tableta iPad, care nu s-a descurcat chiar atat de bine precum ma asteptam. In  testul de mai sus avem un bechmark pentru framerate in jocuri si observati ca Nexus S are cel mai puternic chip grafic iar dintre dispozitivele Apple, iPhone 3GS este cel mai bine clasat, urmat de Nokia N8, iPhone 4 si tableta iPad.

Un rezultat foarte interesant a fost inregistrat de iPhone 4 care a fost declarat terminalul cu cea mai mare autonomie pentru navigarea pe web, el fiind urmat de Nokia E5 si N8. Desigur ca iPhone 4 nu are flash incorporat deci procesorul este mult mai putin afectat de rularea unui astfel de continut, insa la peste 6 ore de autonomie pentru navigare pe web prin 3G parca nu mai conteaza chiar atat de mult ca nu are flash.

Terminalele Apple au avut rezultate oscilante pe parcursul testelor, insa terminalul iPhone 4 desi nu are un procesor de 1 Ghz a reusit sa se descurce destul de bine fata de alte terminale Android cu, configuratii hardware mult mai potente.