Anuntul lui Steve Jobs afecteaza Apple, actiunile companiei inregistreaza o scadere de 6%

4

Astazi Steve Jobs a anuntat ca isi va lua concediu medical pentru o perioada nedeterminata de timp si va lasa compania pe mainile COO-ului Tim Cook. Tim Cook a mai condus Apple in 2009 timp de 6 luni cat Steve Jobs a suferit o operatie de transplant iar in acea perioada Apple a fost criticata pentru lipsa unei strategii si a unei viziuni clare cu privire la dezvoltarea companiei pe termen lung. In acel an Apple a lansat iPhone 3GS, un terminal identic din punct de vedere al design-ului cu iPhone 3G insa cu un hardware imbunatatit.

Apple shares dropped 6 percent in trading in Frankfurt following the announcement.

Jobs’ health has come into question before, creating large fluctuations in Apple shares. Cook has already managed the company on a day-to-day basis in Jobs’ absence previously.

Anuntul incepe sa isi puna amprenta asupra companiei deoarece pe bursa din Germania actiunile Apple au inregistrat o scadere de 6% la doar o ora dupa publicarea anuntului iar in SUA vom afla abia maine cotatia companiei deoarece bursa americana este inchisa astazi. Sincer sa fiu bursa a “reactionat” foarte rapid dupa publicarea anuntului, ma asteptam ca actiunile sa scada insa nu chiar atat de rapid, insa aceasta scadere nu va afecta serios compania. In aceasta luna este asteptata prezentarea tabletei iPad 2 care va probabil va genera vanzari record si va ajuta compania sa treaca peste aceasta perioada dificila.