Prima Pagina iOS 4.3 iPad 2 cu senzor de proximitate?

iPad 2 cu senzor de proximitate?

In iOS 4.3 beta 1 au fost gasite destul de multe informatii privitoare la posibilele functii pe care le-ar putea avea viitoarele iDevice-uri, insa acum un blog din Portugalia a gasit referinte ce anunta posibilitatea implementarii unui senzor de proximitate in tableta iPad 2. Se pare ca acest senzor ar putea fi activat/dezactivat direct din aplicatia Settings, insa nu se stie exact la ce va ajuta. Terminalele iPhone au senzor de proximitate cu ajutorul carora blocheaza ecranul cand acesta este dus la ureche pentru a evita inchiderea apelurilor cand ecranul atinge fata, insa stiti cu totii cate probleme a avut iPhone 4 cu acesti senzori.

Blogul din Portugalia sustine ca senzorul de proximitate ar permite inchiderea automata a ecranului cand este acoperit si redeschiderea acestuia cand este descoperit, deci functionalitate identica, cu cea de la iPhone, insa ce rost ar avea? Tableta iPad nu permite initierea de apeluri telefonice iar pentru citit carti, vizionat clipuri video sau navigat pe internet nu e nevoie de senzor de proximitate. E posibil ca aceste referinte sa fie pentru o viitoare tableta sau sa fie introduse doar pentru a deruta persoanele care cauta informatii prin iOS.

Voi ce parere aveti?

 • stefan bogdan

  Cred ca senzorul are rolul pe care l ai spus si tu zaone si anume atunci cand este acoperit sa se inchida pentru a nu mai sta sa l blochezi mereu ….ar fi practic cam singura functionalitate pe iPad..

 • Sorin

  Poate vor sa anuleze butonul sleep si se va inchide tableta cu ajutorul senzorului

 • Andrei

  Chiar nu cred ca va avea un senzor ca sa detecteze cand il bagi in husa…

  Ce se intampla daca cand il tii in mana pui degetul pe senzor?
  Nu ar mai putea folosi sloganul ca poti sa il tii cum vrei, ar fi un esec a’la iPhone 4 “You’r holding it wrong…”

  Poate singurul uz ar fii sa nu se deschida daca este acoperit, iPadul meu se deschide cand il ba in geanta cateodata. Dar nu merita investitia sa puna un senzor…