20% dintre telefoanele vandute in lume sunt false

Astazi un membru al conducerii Nokia a facut o afirmatie foarte interesanta cu privire la terminalele ce sunt vandute in momentul de fata la nivel global. Conform acestuia, 1 din 5 telefoane vandute la nivel global este fals. Cele mai multe clone isi au originea in Asia unde exista clone pentru aproape orice produse de pe planeta aceasta insa problema este ca acele clone isi fac aparitia si pe pietele europene si pe cele din America de Nord. Oficialul Nokia sustine ca in America de Sud, Asia si Europa de Est se vand cele mai multe clone si nu e deloc surprinzatoare afirmatia avand in vedere ca vorbim despre zone sarece unde telefoanele originale nu au prea multa cautare.

“It is mostly China-originated, but it is global. It is not only in Asia, but also in Latin America and even in some parts of Europe,” said Esko Aho, a member of Nokia’s executive board.

Desigur ca in Asia exista foarte multe clone pentru iDevice-uri si din pacate aceste device-uri se vand destul de bine atat in China cat si in alte piete de pe glob. Desigur ca aceasta estimare ar putea fi gresita si alti producatori de terminale mobile s-au ferit sa comenteze pe marginea acestor afirmatii. Problema nu sta in faptul ca aceste clone exista ci in faptul ca producatorii incep sa le faca sa arate din ce in ce mai “adevarate”.

5 COMENTARII

  1. din pacate in Romania se gasesc f multe copii, pt ca romanilor le place sa dea ţeapă…si cu perfectionarea clonelor o sa fie incurajati din ce in ce mai mult. Pacat….si trist…..(in loc sa te angajezi, mai bine dai o ţeapă, sau sa furi)