Cand va fi lansata solutia de unlock pentru iPhone?

Am observat ca in ultima vreme apar din ce in ce mai multe intrebari in legatura cu lansarea solutiei de unlock pentru iPhone asa ca prin acest articol voi incerca sa  va lamuresc cu privire la acest aspect. In primul rand, iPhone 3G/3GS sunt deblocabile in momentul de fata prin instalarea baseband-ului de iPad, nici o alta solutie de unlock nu exista deci daca aveti baseband 05.14.x sau 05.15.x fie faceti upgrade la baseband-ul de iPad fie asteptati o noua solutie de unlock. Solutia de unlock pentru iPhone 4 va fi lansata dupa ce Apple va lansa iOS 4.3 oficial pentru iDevice-uri.

iPhone 3G este deblocabil pe viata deoarece iOS 4.2.1 este ultima versiune de iOS disponibila pentru el. Puteti face unlock instaland baseband-ul de iPad in telefon si deblocandu-l cu ultrasn0w. Aceste informatii sunt disponibile de aproape 10 zile de la MuscleNerd deci intre timp nu a aparut absolut nimic concret in legatura cu lansarea noilor solutii de decodare.

iOS 4.3 va fi lansat fie in luna februarie fie in luna martie si mai este foarte probabil sa nu fie lansat inainte ca iPad 2 sa apara pe piata.

Daca mai aveti alte intrebari va rog sa le puneti in comentarii.

12 COMENTARII

  1. Wtf …va fi lansata solutia de unlock doar pentru iphone 4 atat dupa lansare oficiala 4.3 ? Si cu 3G/3GS care NU au facut update de BB !?

  2. Pentru 3G/3GS probabil va iesi o solutie de downgrade daca au baseband de iPad. Nu au specificat clar daca scot si pentru baseband-urile 05.14.x si 05.15.x. Pentru 3G au spus ca va fi deblocabil pe viata cu baseband de iPad.

  3. intrebarea mea este:

    pot sa pun pe i4 bb de ipad, sa ii fac unlock si cand apare unlock pentru bb de iphone sa revin la acel bb de iphone si sa ii fac unlock normal?
    – upgrade-ul la bb de ipad implica ceva riscuri?

  4. Am vazut pe net, chiar si pe site-ul tau ca se poate realiza unlock la telefonae(sa fie never locked) prin trimiterea imei-ului catre apple. Intrebarea mea este: se face never locked pt orice baseband? daca da, inseamna ca la un viitor update de baseband eu voi fi cu mobilul tot unlocked?

    Si a 2 intrebare e: cum se poate afla tara/reteaua de provinienta a unui mobil luat SH, daca el este locked?

  5. deci daca se face decodarea prin IMEI nu va putea fi blocat niciodata nici chiar de Apple?? Adica daca ei isi dau seama ca acel tel. pe care l-au vandut codat printr-un operator a devenit neverlocked ( prin diferite metode, servere etc… ) nu o sa poata sa-l codeze inapoi??

  6. salut,din cate vad de 10 zile se poate decoda 3g dar sa rezolvat problema cu Gps-ul?eu am decodat 3g cu baseband de ipad si de atunci nu-mi mai merge gps akm exista vre-o posibilitate sa mearga?

  7. mai am o nelamurire daca am facut update la BB de ipad 06.15.00 care e deblocabil in momentul de fata si din cate am inteles va fi si in continuare merita sa-l fac neverlocked??( din moment ce voi putea decoda indiferent de vers. de IOS si nu se va updata )