Prima Pagina Apple Tableta Topaz fabricata de HP/Palm seamana cu iPad

Tableta Topaz fabricata de HP/Palm seamana cu iPad

HP/Palm Topaz este cea mai noua tableta produsa de HP, compania care a cumparat Palm in cursul anului trecut. In imaginile din acest articol avem prezentata tableta in toata splendoarea sa. Observati cat de bine seama cu tableta celor de la Apple daca o privim din fata, iar daca va uitati cu atentie la pozitionarea butoanelor si a mufei hack de 3.5mm veti observa ca totul este identic precum la tableta iPad. Tableta HP/Palm Topaz nu are un buton pentru inchiderea sunetului iar boxele sunt pozitionate in partea laterala insa butonul Home si portul USB sunt plasate in exact acelasi loc precum la tableta iPad.

Desigur ca Topaz are o camera de 1.3 megapixeli pozitionata in partea de sus a ecranului, in aceeasi linie cu butonul Home, adica exact cum va fi pozitionata camera frontala si camera la tableta iPad. Topaz are un ecran de 9.7 inch, identic precum cel al tabletei produse de APple, insa are un procesor de 1.2 Ghz si 512MB RAM si nu m-ar surprinde ca aceste specificatii sa fie identice cu cele ale tabletei produse de Apple. La o prima vedere pare a fi o “sora” a tabletei iPad 2 si din pacate tindeam sa cred ca HP/Palm aveau ceva mai multa imaginatie.

 • Share it please!

 • Robertddog

  Pai daca asta-i cel mai bun design pt o tableta,de ce sa fie originali si sa puna butonul home pe spate, camera video in mijlocul ecranului si eu mai stiu ce,in alta parte?Daca eu ma apuc acum sa fabric o masina,inseamna ca trebuie sa-i pun 5-6 roti ca sa ma diferentiez de ceilalti?Tot cu 4 roti o fac si eu.Fiti realisti fratioare,Apple nu a inventat roata,nu trebuie sa ne facem statuie din sigla Apple si sa uram cu patima concurenta pt ca incearca sa faca produse competitive.Foarte bine ca fac,in felul acesta avem de unde alege.

 • Una e sa faci o masina care arata aproape identic, cu un Mercedes si alta e sa faci o Dacie. Doar daca nu vrei nu vezi cate elemente au fost copiate. Ceilalti cum de au reusit sa faca tablete diferite?

 • com

  Apple a cam reinventat roata de fiecare data, dar in rest ai dreptate. Atata timp cat OS-ul de pe Palm e diferit(mai bun, din ce m-am jucat cu Palm Pre), iar designul este ok, nu vad de ce trebuie sa ne asteptam ca rezultatul sa fie EVIDENT mai prost.

  In plus, CEO al Palm si acum executive pe latura asta din HP e Jon Rubinstein, fost Head diviziilor iPod si Mac la Apple pana in 2006, si nu un coreean care doar copiaza designul si apoi pune Android.

 • Tigris Regalis

  La HP inovația a murit de mult, astfel încât e nevoită ca din când în când să preia câte un concurent mai imaginativ (Compaq și Palm sunt exemplele cele mai cunoscute) pentru o infuzie de noutăți.

  Producătorul de calculatoare generice va fi un producător de tablete generice, nimic nou la HP. Plictisul continuă.

 • com

  Tigris, atunci preluarea altor companii mai “imaginative” de catre HP are ca rezultat ce anume?
  Concluzia ta ignora propria ta premisa(si a mea, ce-i drept):
  Hp nu inoveaza + Hp preia companii “imaginative” => Hp nu inoveaza. Paaarca lipseste ceva, nu?

 • Tigris Regalis

  @Com: HP a trebuit să preia Palm pentru a lansa un competitor pentru iPad, la fel cum a preluat Compaq pentru a avea niște notebooks și PocketPC mai acătări și a intra pe piața tabletelor (inaugurată atunci de Compaq). Fără astfel de achiziții nu reușesc să se desprindă de produsele generice de până atunci și să facă pasul următor spre viitor.

  Cu Palm speră să poată concura cu iPad, fără Palm n-au reușit mai mult decât HP Slate cu Windows 7, care a fost un eșec răsunător. Păcat totuși că preluarea Palm se face simțită doar la nivel de soft (webOS), se pare că partea de hard a revenit plicticoșilor înrădăcinați la HP, care n-au avut alte idei decât să copieze iPad.

 • com

  si Palm, de capul lor, fara HP, au “copiat” iPhone(dupa criteriile din acest post). Tot ce zic e ca n-ar trebui sa dam cu fecale preventiv.

 • Tigris Regalis

  @Com: Palm măcar a reușit să dezvolte un sistem de operare mobil (webOS) care, deși a mai copiat de la iOS, a avut și ceva elemente inovative (de ex. sistemul original de multitasking) și a fost oferit cu device-uri destul de originale (touchscreen + tastatură, încărcare inductivă), nu simple copii de iPhone. Este păcat că nu au avut deloc succes cu Pre și Pixie, pentru că au fost concurenții cei mai inovativi pentru Apple și al său iPhone, restul fie au rămas în urmă d.p.d.v. tehnologic (Nokia, RIM), fie s-au rezumat să copieze fără rușine (asiaticii).

 • Tigris Regalis

  @Robertddog: Și dacă iPad are design-ul cel mai bun, de ce nu dezvoltă HP unul și mai bun? De ex. unul la care nu mai este nevoie de home button (cum se pregătește Apple să facă) sau unde funcția acestuia este preluată de butonul de închidere (1 clic = home, 2 clic = închidere, de ex.), iar camera frontală puteau s-o pună mai în lateral, ca la Nokia, sau în centru-lateral, ca la iPhone, nu era musai să copieze cu totul noul iPad; și mai puteau pune și o cameră pe spate, btw.

  Dar de ce să-și tocească HP neuronii și să dezvolte o interfață mai bună sau măcar una alternativă la același nivel, dacă e mai simplu să copiezi? Că doar la fel fac și asiaticii și au profit, nu-i așa?

 • Gabi

  Nu mai ridicati atata in slavi Apple, ca nu sunt centrul universului, si in afara de tablete un au o cota mare de piata, in rest nu au reusit sa se impuna la celelate categorii de produse.
  primele trei companii ca vânzări de pe piaţa americană de pc-uri (2010) sunt HP (cu o cotă de 24.3%), Dell (23.1%) şi Apple (10.6%); pe locul 4 se situează Acer, cu o cotă de piaţă de 10.3%, urmat de Toshiba, pe locul al cincilea, cu doar 8.4% iar in ceea ce priveşte situaţia pieţei internaţionale a PC-urilor în cel de-al treilea trimestru al anului 2010, primele trei locuri au fost ocupate de HP (cu o cotă de 17.7%), Acer (13%) şi Dell (12.5%).

 • Tigris Regalis

  @Gabi: Nu sunt centrul universului, ci doar principala sursă de inovație a momentului în domeniul electronicelor. Păcat că nu sunt mai mulți ca ei, consumatorii ar fi avut cel mai mult de profitat din existența (și confruntarea) mai multor poli de inovație tehnologică.

  În afara tabletelor, Apple mai stă foarte bine pe piața dispozitivelor multimedia portabile, unde iPod are o poziție dominantă de ani de zile, pe piața comerțului electronic cu muzică și filme, unde iTunes este platforma dominantă, pe piața comerțului electronic cu software descărcabil, unde AppStore este lider detașat, și pe piața telefoniei inteligente, unde iPhone este sursa de inspirație a întregii industrii și a făcut din Apple cea mai profitabilă companie producătoare de mobile din lume. A, și am menționat deja statutul de lider în inovații de pe piața electronicelor? 😉

  Cât despre piața calculatoarelor personale, Apple a ales să ofere doar produse premium și un produs slab dar ieftin se vinde de regulă mai bine decât unul premium. Dar asta o știm deja, nu este nevoie de statistici, dar dacă tot am ajuns aici, poate găsești și statisticile cu profitabilitatea din domeniu, unde pozițiile apar un pic inversate. Nu-i așa? 🙂

 • com

  Gabi, in ce priveste PC-urile ( pe care tot apple le-a inventat), ei au cota de piata de 7%, din care scot 35% din totalul profitului. Eu zic ca stau bine.