iOS 4.3 si downgrade de baseband pentru iPhone 4

Daca aveti un terminal iPhone 4 atunci probabil stiti ca baseband-ul dispozitivului vostru poate fi downgradat in anumite conditii. Acest downgrade este posibil atunci cand instalati o versiune beta a iOS si reveniti la versiunea curenta disponibila in iTunes. Spre exemplu, eu am instalat iOS 4.3 beta 2 in terminalul meu si am facut upgrade de la baseband-ul 03.10.x din iOS 4.2.1 la 04.09.x in iOS 4.3 beta 2. Astazi am facut restore normal din iTunes(fara SHSH) la iOS 4.2.1 si prin revenirea la aceasta versiune veche a iOS am facut downgrade de baseband la versiunea disponibila in iOS 4.2.1, adica 03.10.x. Practic eu acum am iOS 4.2.1 pe terminal si baseband 03.10.x.

Acest downgrade este posibil NUMAI in cazul explicat de mine, adica daca aveti instalata o versiune beta a iOS si reveniti la versiunea curenta din iTunes. Procedura functioneaza FARA sa folositi tinyumbrella sau sa redirectionati iTunes catre serverul lui saurik prin adaugarea ip-ului aferent in fisierul hosts din Windows. Daca folositi metoda care redirectioneaza iTuns catre Cydia atunci NU veti putea face downgrade de baseband ci veti primi o eroare 1013 si nu veti putea scoate telefonul din Recovery Mode cu nici un program.

In concluzie, daca aveti iOS 4.3 beta 2 si doriti sa reveniti la iOS 4.2.1, o puteti face fara SHSH si veti reveni la baseband-ul din iOS 4.2.1 prin restore. Aceasta metoda functioneaza